Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Teleházavatás Héderváron

A Szigetköz egyik legszebb településén, Héderváron már tizennegyedik éve működik a Hédervári Baráti Kör (HBK). A tagok soraiban ott vannak a tenni akaró nyugdíjasok és azon fiatalok is, akik magukénak érzik a települést.
A Hédervári Baráti Kör legutóbbi közgyűlésén a lejárt mandátumú vezetőség helyébe „újat" választottak. Az eddigi vezető, Hujber Gézáné ismét öt évre kapott bizalmat, ugyanúgy, mint egy kivétellel a vezetőség többi tagja. Hujber Gézáné elnöki beszámolójából kitűnt: mozgalmas tizennégy év áll a HBK mögött.
Göndöcs László polgármester hozzászólásában elmondta, a rendszerváltás után a hédervári civil szervezet az elsők közt alakult meg, és fontos az is, hogy az itt élők magukénak érzik a települést, kihasználják adottságait és lehetőségeit.
Hujber Gézáné örömmel számolt be arról is, hogy tavasszal teleház létesítésére adtak be – sikeres – pályázatot. Így mostanra az önkormányzat által biztosított helyiségben három számítógépet üzemeltek be egy kombinált fénymásolóval együtt. A teleház vezetője a helybéli Takács András lett, aki a polgári katonai szolgálati idejét tölti itt tizenegy hónapig. Lehetőség lesz fénymásolásra, játékokra, különféle elektronikus szolgáltatások teljesítésére. Az internetes kapcsolatra viszont még nincs
mód, mivel a Matávnak az igénylés beadása óta eltelt több hónap sem volt elég arra, hogy az igényelt ISDN-vonalat biztosítsa.
A kör közgyűlésén elhangzott, hogy szükségessé vált az eddigi éves tagdíj 500 forintra való emelése. Ugyanez nyugdíjasoknak és diákoknak évi 200 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés az új igazgató személye

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Karának megbízott… Tovább olvasom