Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Tehetséges tanulók jelentkezését várják a diákkörökbe

Győr - Az előző évekhez hasonlóan a Talentum Műhely ebben a tanévben is meghirdeti tehetséggondozó foglalkozásait Győr és a győri kistérség általános és középiskolás tanulóinak.
A tehetségfejlesztő csoportokba kiemelkedő eredményeik alapján kapnak meghívót a diákok, de iskolájukon keresztül maguk is jelentkezhetnek.
Az érdeklődők közvetlenül is megkereshetik a Talentum Műhelyt.

Jelentkezési határidő: szeptember 14. Elérhetőségük: Gyermekpszichológiai és Pedagógiai Tanácsadó, Győri Kistérség, Talentum Műhely, 9023 Győr, Török István u. 36. Tel./fax: 96/515-545, mobil: 20/573-4919. E-mail: tehetseg@gyorpedpszicho.hu; mentlerm@t-online.hu. Tehetségpedagógiai koordinátor: Mentler Mariann.

A tehetséges tanulók részvétele a foglalkozásokon térítésmentes, idén az alábbi diákkörök indulnak:

Biológia tudományos diákkör (11–12. évf.). Mentor: dr. Degovics Andrásné, a Révai Miklós Gimnázium tanára. A tanulók elméletre építve, gyakorlati jellegű foglalkozásokon egészíthetik ki a biológiaórán szerzett ismereteiket. Azokat várják, akik kutatómunkát kívánnak végezni, tanulmányi versenyeken szeretnének indulni és még nem vettek részt hasonló jellegű foglalkozásokon. A foglalkozások helye: Révai Miklós Gimnázium, ideje: hétfőn 15–16.30 óráig.

Matematika tudományos diákkör (10. évf.). Mentor: Csete Lajos, a Révai Miklós Gimnázium tanára. A matematikai egyenlőtlenségek és alkalmazások témakörben versenyfeladatok megoldása. Várják azokat, akik versenyeken szeretnének részt venni. A foglalkozások helye: Révai Miklós Gimnázium, ideje: szerdán 15–16.30 óráig.

Építészet diákkör (7–12. évf.). Mentor: Józsa Tamás, a Hild József Építőipari Szakközépiskola tanára. A tanulók megismerkednek a hídszerkezetekkel, Győr hídjaival, a hídépítési divatokkal. Betekintést kapnak a tésztahídépítés technikájába. Maguk is részt vehetnek tésztahídépítő versenyen. Megismerik a digitális adatfeldolgozás módszereit. Szakmai kirándulás, gyakorlati feladatok és nyári tábor is szerepel a programban. Felső tagozatosok is jelentkezhetnek. A foglalkozások helye: Hild József Építőipari Szakközépiskola, ideje: szerdán 15–16.30 óráig.

Informatika regionális diákkör (9–12. évf.). A csoport a Neumann János Tehetséggondozó Program regionális diákköre. Mentor: Dömötörné Horváth Erzsébet, a Kazinczy Ferenc Gimnázium tanára. Programozási versenyekhez szükséges többletismeretek átadása, tanári segítség nyújtása a diákok önfejlesztő munkájához. Azokat a 9–12. osztályos diákokat várják, akik eredményesen szerepeltek az említett versenyek valamelyikén. A foglalkozások helye: Kazinczy Ferenc Gimnázium, ideje: pénteken 15–16.30 óráig.

Újságíró diákkör (9–12. évf.). Mentor: Sudár Ágnes, a Kisalföld újságírója. A diákok megismerkednek az újságírással és -szerkesztéssel, megismerik a sajtó műfajait és azok szabályait, majd maguk is bizonyíthatják, az interjú, a riport, a tudósítás terén mit tanultak. Bepillanthatnak a szerkesztőség világába, saját maguk is készítenek újságot. A foglalkozások helye: Kazinczy Ferenc Gimnázium, ideje: kedden 16–17.30 óráig.

Földrajz diákkör (7–8. évf.).) Mentor: Rebák Sándor, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanára. A Teleki Pál földrajz tanulmányi versenyre jelentkező tanulók ismereteinek elmélyítése. A tanulók megismerkednek Teleki Pál életével és munkásságával, a tanulmányi versenyre való felkészülés, az önálló ismeretszerzés, a prezentáció készítésének módszereivel. A foglalkozások helye: Kölcsey Ferenc Általános Iskola, ideje: kedden 15–16.30 óráig.

Logika diákkör (5–6. évf.). Mentor: Bálint Csabáné, a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanára. A gyermekek logikai és kreatív gondolkodásának, személyiségének fejlesztése. A programban szerepelnek matematikai problémamegoldó feladatok, személyiségfejlesztő és társas szórakoztató játékok, logikai és rejtvényfeladatok. A részvétel feltétele: jó matematikai eredmény, ill. a városi vagy regionális logikai versenyen eredményes szereplés. A foglalkozások helye: Gárdonyi Géza Általános Iskola, ideje: kedden 15–16.30 óráig.

Matematika diákkör (6. oszt.). Mentor: dr. Csóka Géza, a Nyugat-Magyarországi Egyetem ACSJ Kar tanszékvezető tanára. A matematikában tehetséges tanulóknak az általános iskolai tananyaghoz igazodva, azon túlmutató matematikai ismeretek nyújtása. Matematikai versenyekre felkészítés. A félév során a tanulók kiemelten foglalkoznak a számrendszerekkel, számalkotásokkal, az egyenlőtlenségekkel, bűvös négyzettel, geometriai transzformációkkal, térgeometriával. A részvétel feltétele: eredményes szereplés megyei és országos versenyeken. Az első foglalkozáson szintfelmérő matematikai feladatsor sikeres megoldása. A diákkör helye: Gárdonyi Géza Általános Iskola, ideje: csütörtökön 15–16.30 óráig.

Mandalazene, művészeti program (2–5. évf.). Mentor: Aradi Katalin festőnő, Mosoly Alapítvány, Győrladamér. A Mandalafestés és dr. Kokas Klára zeneterápiás módszerén alapuló foglalkozás. A módszerek együttes alkalmazása segíti a figyelem, a koncentrációs képesség fejlesztését, a „tehetség", a személyes varázs, egyéniség csírájának megtalálását, ápolását, a harmonikus személyiség kibontakoztatását. A gyerekek megismerkednek a legősibb anyagokkal és különböző kézművestechnikákkal. A foglalkozások helye: Győrladamér, Mosoly Alapítvány, ideje: szerdán 16.30–18 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházások és felújítások a győri egyetemen

Győr - Egymilliárd Ft-os beruházási, felújítási program keretében tovább korszerűsödik és bővül az… Tovább olvasom