Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Tehetségek a jégen

A leginkább keresett hazai műjégpályák közé tartozik a győri, bár nem sorolható a legszebbekhez, a legkorszerűbbekhez.

Amíg nincs pénz a felújításra, a működtető új vezetősége saját erejéből igyekszik minél több gondot megoldani.

– A Győri Jégsportért Alapítvány előző kuratóriuma sokat tett a helyi korcsolyázókért, sátortető is a vezetésük alatt került a műjég fölé, de tagjai munkahelyi elfoglaltságaik mellett már nem tudták vállalni a jégpálya működtetésének irányítását – mondta el a vezetőségváltás indokaként az új elnök, Horváth Lőrinc, aki többek közt megszervezte a pálya környékén a fémhulladék összegyűjtését. Az abból befolyó pénzt a sportolókra költik. Az alkalmazottak egy részét is lecserélte, amivel az volt a célja: minél többféle szaktudással rendelkezzenek, hogy minél több feladatot maguk el tudjanak végezni. Ne kelljen külön költeni például könyvelésre, a jégkészítő-takarító gép szerelésére. A melegedő tetőjavítását is saját erejükből oldották meg, kiküszöbölték a balesetveszélyt a lelátón. Szeretnék a sátort kibélelni, akkor nem csak októbertől márciusig lehetne jég. Kisebb toldással egy kispályát is kialakíthatnának, de a tervezett felújítás 300 millió forintba kerülne. Ehhez pályázati pénz, az önkormányzat támogatása kell.

Érdemes korán kezdeni a korcsolyázást, hogy kiderüljön, kiből lehet hokis, jégtáncos. Képünkön a Bóbita Óvoda csoportja és Bartalis József edző. Fotó: Bertleff András
Érdemes korán kezdeni a korcsolyázást, hogy kiderüljön, kiből lehet hokis, jégtáncos. Képünkön a Bóbita Óvoda csoportja és Bartalis József edző. Fotó: Bertleff András

Már a zenei kívánságműsorral egybekötött nyitáskor mintegy kétszázan csúszkáltak a győri műjégen, a lakosok nem csak a téli ünnepekkor igénylik a korcsolyázási lehetőséget és persze a hokizók, a jégtáncosok is fémélre cserélték már görkorcsolyáikat.


Jelentkezőket várnak

Lehet csatlakozni hozzájuk vagy jelentkezni a kezdők oktatására. Hétköznap délelőtt iskolás, óvodás csoportokat fogad Győrből, a környékről, de még távolabbról is a pálya. Aki ilyen alkalommal kedvet kap a korcsolyázáshoz, járhat edzésekre. A kiskúti jégen már eddig is több tehetséget felfedeztek(mujegpalya@mail.datanet.hu, 96/338-546).


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fény is lett az út mellé

A tenni akarás és az összefogás erejét a közelmúltban elkészült murvás út elkészültével már… Tovább olvasom