Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Teherautó-parkoló az iskolaudvaron

Teherautó-parkolót épít a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) a Kálvária úti általános iskola tőszomszédságában. Az intézmény igazgatója és a szülők nem értenek egyet a telephelybővítéssel, a cég vezetője szerint azonban alaptalan az aggodalom.
Nagy zaj, nagy bűz – leginkább e kettőtől tartanak a győri Kálvária úti iskolába járó gyerekek szülei, ha a Komszol valóban megépíti új teherautó-parkolóját, szinte az intézmény udvarán. Azért csak szinte, mert a terület – bár az intézmény tőszomszédságában van, de – hivatalosan a Szent Kamillus-plébániához tartozik, amely azonban határozatlan időre bérbe adta a közüzemi cégnek. Zsegora Csaba iskolaigazgató azt állítja: ők csak akkor értesültek a beruházásról, amikor az szeptemberben elkezdődött, s van bennük némi aggodalom a végeredményt illetően.

Nappal nem lesz mozgás

Kovács Barnabás szerint alaptalan a félelem. A Komszol ügyvezető igazgatója szavaiból kiderült, hogy jelenleg betonoznak, a tervek szerint október 15-re készülnek el. Azt követően a területen a gazdasági társaság 75 autóból álló járműparkjának egy része kap helyet, de szippantós és kukás kocsik nem. A szakember magyarázatként hozzáfűzte, a jelenlegi telephely annyira kicsi, hogy rendkívül balesetveszélyes az autók beállása, kihajtása, és ezért vált szükségessé a bővítés.

„ Nem szemet szúróbb-e a rendezetlen, parlagfűvel benőtt terület, mint a parkoló, amelyet védő fasorral veszünk körbe, hogy még a látvány se zavarja a diákokat?" – tette fel a kérdést Kovács Barnabás. Az ügyvezető igazgató azt is megjegyezte, hogy az autók azért sem zavarhatják a tanítást, mert reggel hat órakor elhagyják a parkolót, ahová csak este tízkor térnek vissza.

Lakópark is lehetne

Nádorváros önkormányzati képviselője, Dézsi Csaba András szerint a megoldást az jelenthetné, ha a Komszol elköltözne Győr frekventált részéből. „Évek óta azon a véleményen vagyok, hogy a cég irodáinak helyben hagyásával a telephelyet lakóparkként kellene hasznosítani. Ez a városnak és a győri polgároknak egyaránt kedvező lenne" – jelentette ki.

Ki állná a költségeket?

Egy ilyen szándék ellen a Komszol sem tiltakozna. Kovács Barnabás kérdésünkre elmondta, ők bárhová elköltöznek, csak valaki fizesse ki az új, korszerű telephely kialakításának legalább hárommilliárd forintos költségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csirkeháború csirkék nélkül

Még nem is létező csirkék osztják meg az ikrényieket. Egy helyi vállalkozó tizennégymillió forintot… Tovább olvasom