Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Tech4Auto Győrben: 21. századi csodák bemutatója az egyetemen

Akit lázba hoznak a műszaki tudományok, nézzen ki a Széchenyi Egyetem laborjaiba csütörtökön. Vadonatúj technikákat, újításokat lehet meglesni. Videóval.

A Széchenyi István Egyetem negyedszer rendezi meg a Tech4Auto konferenciát és kiállítást. A helyszín a laboratóriumi épület. Az idei esemény mottója - "Új korszak kezdetén" - a szervezők szerint kifejezi, hogy a gazdaság megújulását új kutatási eredmények és korszerű eszközök segíthetik.Videó: Cseh Róbert.


A látogatók megismerhetik a modern kutatási eredményeket


A Tech4Auto konferenciát és kiállítást a győri egyetem Műszaki Tudományi Karának megújított laboratóriumi épületében rendezik, ahol egy helyre koncentrálódnak az előadások, a kiállítás és a nyitott laboratóriumi bemutatók.

Így a látogatók egyszerre ismerkedhetnek meg a kutatási eredményekkel és azokkal a korszerű eszközökkel, melyek a győri egyetem laboratóriumaiban, vagy a kiállítók standjain lesznek láthatók.

A konferencia rendezője a Széchenyi István Egyetem Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpontja, együttműködve az Universitas-Győr Nonprofit Kft.-vel és a régió innováció fejlesztő és érdekképviseleti szervezeteivel.


A csütörtöki program

Helyszín: Széchenyi István Egyetem, Laborépület, E-terem

Csütörtöki nyitva tartás: 9-17 óráig. A teljes csütörtöki programot itt találják.


Egy kis elemzés

A térség járműipari szakemberei a járműfejlesztés, a végeselem, a gyártási folyamatok, a méréstechnika, a vállalati kutatások, a megmunkálási technológiák kérdésköreit külön szekciókban elemzik.

A konferencia keretében a PANNON NOVUM Regionális Innovációs Ügynökség a K+F és innovációs pályázatokról, a regionális eseményekről, a Széchenyi István Egyetem PATLIB Központja a szellemi tulajdon védelméről tart tanácsadást.


A SZEengine motorfejlesztő csapat is bemutatkozik plusz megcsodálható a bécsi versenygép

A Formula Student világméretű versenysorozat, melyben műszaki egyetemek hallgatói mérik össze tudásukat.

A Széchenyi Egyetemen a motorfejlesztő projektet az Audi Hungária Belsőégésű Motorok Tanszék hívta életre kereken egy éven.

A siker érdekében a bécsi műszaki egyetem járműépítő csapatával (TU Wien Racing) és az ingolstadti főiskolán (X-Gang) létrehozott hajtáslánc tervező csapattal fogott össze a győri egyetem.

A cél: hosszútávon szeretnének potenciális motorbeszállítóvá válni a versenysorozatban. A bécsi műszaki egyetem versenygépét az egyetem aulájában lehet megtekinteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudni, gyilkolni akartak-e a fiatalok

A két évvel ezelőtt nagy megdöbbenést keltett hegyeshalmi haláleset ügyében a Győri Ítélőtábla… Tovább olvasom