Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

TEÁOR-határidő

Győr - Többnyire nagy sorok állnak napjainkban az okmányirodák vállalkozói engedélyeket kiállító egységeiben. A régi és új TEÁOR-kódok megfeleltetését kérik az ügyintézőktől.
Mint ismeretes, hazánk az Európai Uniónak megfelelően egységesítette a Tevékenységi Körök Egységes Ágazati Rendszerét, rövidített nevén a TEÁOR-t. Azon tevékenységi köröknél, amelyek a KSH közlemény alapján automatikusan, az adózók megkérdezése nélkül nem sorolhatók át, a megfelelő módosítást az érintett adózóknak kell változásként bejelenteniük, legkésőbb július 1-jéig. (Bővebben: www.apeh.hu/adoinfo/art/teaor_080610.html).

Mit is kell tenni? A legegyszerűbb, ha a vállalkozó felkeresi azt az önkormányzatot, okmányirodát, ahol a vállalkozási engedélyét kiállították. Képzett előadók ott a korábbi TEÁOR-számaikat összehasonlítják az új, az európai uniósnak megfelelő jegyzékkel, és ha szükséges, meg is tudják változtatni az adatokat. Esetünkben ez új igazolvány kiadását jelenti, amelynek költsége háromezer forint. A határidőig mindenkinek érdemes ellenőriztetnie tevékenységi köreit, mert a mulasztókat az APEH százezres büntetési tétellel fenyegeti.
Jó tanács: aki teheti, a régi tevékenységeinek megfelelő új, TEÁOR’08-kódokat előzetesen gyűjtse ki a Központi Statisztikai Hivatal honlapjáról (http://portal.ksh.hu).

Olvasóink írták

 • 6. Goldmund 2008. június 17. 22:59
  „Én nem tudom, ki tudott róla februárban. Én május végén kaptam egy levelet ügyfélkapun keresztül (hogy miért nem képesek az e-mail címemre elküldeni, az megint jó kérdés), hogy menjek be elintézni júl.1-ig. Azon a héten nem értem rá, utána felhívtam őket, akkor még nem kellett sorszám, ma tudtam volna bemenni, ma már sorszám nélkül nem fogadtak. Aztán megbeszéltük az ügyintézővel, hogy majd ősszel elintézem, akkorra talán megint sorszám nélkül be elhet jutni.”
 • 5. matriné 2008. június 13. 08:32
  „Már azon sem lehetne csodálkozni, hogy, ha azt is kiagyalná valaki e kormány holdudvarában, hogy az újszülötteknek "dögcédulát" akasszank a nyakukba és évenként érvényesíteni(cserélni) kelljen jó pénzért! Biztios, hogy lenne kormányközeli vállakozó a gyártásra! okmányirodákat pedig lehetne bőviteni! Igaz a sorbannállást, is meg lehet kerülni egy kis protekciós szerződéssel!”
 • 4. todoer 2008. június 12. 22:00
  „Azért azt ne felejtsük el hogy ez már februártól tudott dolog csak jó magyar szokás szerint a többség későn kap észbe . Példa rá az szja bevallás amikor az utolsó nap hosszú sorok kígyóztak a postán vagy az új számlatömbök használata.Az idén igényelt vállalkozói igazolványok már az új TEAOR számot tartalmazzák.”
 • 3. Tündérmackó 2008. június 12. 16:15
  „Igen szedik rendesen.Fizessem ki a változtatásért a háromezret+ csináltassak új bélyegzőt+jelentsem be az összes szervnek hogy változás történt.Békéscsabán szeptember végére adnak időpontot.Ennyi vállalkozó lenne abban az elnyomott megyében?Vagy csak nem akarnak dolgozni? Azt mondták hogy próbálkozzunk reggel odamenni és szerezzünk valahogy sorszámot.Ha reggel nem megy, menjünk délben is.
  Na ez a nagy magyar helyzet!!”
 • 2. vállalkozó 2008. június 11. 14:53
  „megint szedik a pénzt... :(((”
 • 1. tibi1977 2008. június 11. 09:33
  „Persze. Tavaly kelett a társasági szerződéshez hozzányúlni, majd az "állam" kitalálja ezt is és a sok cég meg mehet újra ügyvédhez, stb. stb. Több ismerősöm sem csináltatja meg. Ha valaki megnézi a cégjegyzéket, még nagyon sok cég használ a 03-asnál is régebbi számokat. Nem értem, hogy ezt, hogy lehet megtenni. akkor mondják azt, hogy szükség van mindenkitől x ezer forintra, és kész. Valami hülyeséget mindig kitalálnak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába futóműveken San Francisco utcáin

San Francisco–Győr - A San Franciscó-i közlekedési vállalat, az MTA 331 trolibuszából 273 Rába… Tovább olvasom