Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Taxit küldött a kizsarolt pénzért Győrben

˝Mama az unokád nálunk van, ha nem adsz 350.000 Ft-ot, akkor megöljük!˝ - hívta fel egy nő a sértettet.

Egy nő Győrben a nyilvános telefonszámán hívta fel a sértettet azzal, hogy: "Mama az unokád nálunk van, ha nem adsz 350.000 Ft-ot, akkor megöljük!". A 76 éves sértett 200.000 Ft-ot tudott hirtelen összeszedni, amit átadott a vádlott által küldött taxisofőrnek. Ez áll a megyei főügyészség most benyújtott vádiratában.

E szerint tavaly októberében a vádlott további öt alkalommal hívott fel győri sértetteket a nyilvános telefonszámaikon úgy, hogy magát a sértettek unokájának adta ki, egy esetben azt mondta valakinek, hogy a lánya. Elhitette velük, hogy "nagy baj van", valamint "fogva tartják" és a sértettnek "meg kell mentenie". Emiatt 150 ezer–350 ezer forint közötti összeget követelt, s minden esetben taxit küldött az összegekért. Egy esetben bűntársa is volt, aki a taxi ellenőrzésében volt a segítségére.

A vádlott a bűncselekmények elkövetésével 450.000 forint kárt okozott összesen három sértettnek. A másik három szerencsére időben rájött, hogy bűncselekmény áldozata lett, így a kért összegeket nem adták át a taxisofőrnek.

A Győri Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a vádlott ellen, míg bűntársát az ügyészség minősített csalással vádolja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskerákokat fogott a NAV az M1-esen, a győri álllatkertbe kerülnek

A mintegy 16 millió forint eszmei értékű, 314 darab élő kecskerákot egy román állampolgár által… Tovább olvasom