Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Távolról olvassák le a vízórákat

A GSM-alapú vízóra-távleolvasó a vízórák távoli elérését teszi lehetővé. Fogyasztási adatokról kaphat képet a közműszolgáltató, s az esetleges rendszerhibák kiszűrésénél takaríthat meg időt, vízveszteséget.

A napokban Győrben tartotta projektzáróját a WM Rendszerház Kft. A „GSM-alapú vízóra-távleolvasó kommunikátor és központi szerver alkalmazás" elnevezésű pályázat megvalósítása 2010 októberében kezdődött: az elköltött pénz 60 százaléka európai uniós forrásból származik.

A kft. a sikeres megvalósítás érdekében öt új munkahelyet teremtett. A fejlesztés produktuma egy vízmérő-fogyasztási impulzusokat feldolgozó és azokat GSM/GPRS hálózaton továbbító eszköz, valamint a berendezést működtető és azon futó speciális kommunikációs szoftver. Az eszköz használatát annak különleges tápellátása könnyíti meg, a vízzáróságot biztosító eszközház, valamint a gyantával történő kiöntés biztosít garantált védelmet a környezeti hatások ellen, melyek igen szélsőségesek lehetnek a vízaknákban. A fogyasztási adatok feldolgozását egy szerverszoftver biztosítja.

Az elköltött pénz 60 százaléka európai uniós forrásból származik.

A rendszer vízórák távoli elérését teszi lehetővé, nem csupán havi egy alkalommal, hanem tetszőleges időben és gyakorisággal, így fogyasztási adatokról kaphat képet a közműszolgáltató, s az esetleges rendszerhibák kiszűrésénél takaríthat meg időt, vízveszteséget. Várhatóan január-február környékén nagyobb bemutatót is szerveznek közműszolgáltatók részére az eszköz szélesebb körben történő megismertetésének érdekében

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassítva másokra is vigyázhatunk

Nagyobb követési távolságot tartva megelőzhetőek a télre jellemző ütközések. Tovább olvasom