Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Tavaszodik már a vízpartokon is

Többféle programütemezés szerint nagy erőkkel folyik a megyeszékhely tavaszi nagytakarítása – már elkezdődött a vízpartok rendezése, a szabad strandok előkészítése is a szezonra.
Sok hulladék maradt a vízpartokon az árhullám levonulása után.
Megtörtént a nyári szabad strandok „kijelölési eljárása" Győrben (ezt egyébként rendeleti kötelezettség szerint április 15-ig kellett volna megtenni). Változatlanul három szabad strand várja majd a folyóvízi fürdőzőket, a dunai Aranypart I. és II., valamint a Rábán a „Kovalter". A kommunális szolgáltató az utóbbi helyen már a csúszdát is felszerelte.


Veszélyes faágak az Aranyparton


Az Aranyparton az elöregedett vagy csúcselszáradásos fűzfaállomány ad most munkát. Körülbelül húsz fát ki kellett vágni, de egyelőre nem tövestől. Ezekből majd vesszőpamacsok nőnek addig, amíg a pótlás nyomán újra nem lesznek árnyékot adó fák. A héten eltávolították a magasban lévő elszáradt ágakat, de a strandnyitás előtt még táblák is figyelmeztetik a vendégeket, hogy az elszáradó ágak veszélyesek lehetnek.
A kommunális szolgáltató műhelyeiben már javában tart a mentőcsónakok, strandi bóják, táblák javítása, festése.

Aranyhalak a medencébe

Nagy munka lesz a kövezett folyópartok rendbetétele, a visszavonult árhullám után lerakódott iszapot, szennyet magasnyomású vízsugárral távolítják el. Ezzel még várnak, hiszen elképzelhető, hogy a tavaszi hóolvadás a hegyekből még áprilisban hoz árhullámot. A Radó-szigeten már gereblyéznek, rövidesen kialakítják a virágágyásokat, s április második felében feltöltik vízzel a világháborús emlékmű előtti medencét, betelepítik a növényeket és az aranyhalakat.

Önkéntes takarítókat várnak szombaton

Most szombaton egyébként lelkes fiatalok egy csoportja az Aranypart környékén, illetve a püspökerdői sétányokon önkéntes szemétgyűjtési akciót tart, bárki csatlakozhat hozzájuk. A Komszol gyűjtőzsákokat és konténereket ad hozzá. Egy másik önkéntes csapat az Erfurti utcai tó környékének megtisztítását tervezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dallal, tánccal, muzsikával

Színes műsorral emlékezett a napokban az iskola névadójára a győri Péterfy Sándor Evangélikus… Tovább olvasom