Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Tavaszköszöntő Likócson

Március 20-án a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ Likócsi Közösségi Háza, a Limo-Győr és a Likócsi Településrészi Önkormányzat közös szervezésében került sor a Tavaszköszöntő Likócson című rendezvényre.

Mit is takar ez az elnevezés?

Az elmúlt évben első alkalommal a helyi amatőr alkotók kiállításával és zenés irodalmi műsorral köszöntöttük a Tavaszt.

Az idei évben is folytattuk ezt a hagyományt, de már kibővítve a Sent Juan Lovas Egyesület bemutatójával. Korhű viseletben íjászbemutató, verseny és lovagoltatás szerepelt a programjukban.

Kiegészült még a rendezvény a Likócsi Ashihara Karate Csoport látványos bemutatójával, amely során kipróbálhatták az érdeklődők a különböző védelmi technikákat is, bekapcsolódhattak a nyilvános edzésbemutatóba.

A rendezvényt megjelenésével megtisztelte és a vendégeket köszöntötte, Dr. Szakács Imre Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Elnöke, országos képviselő,Dr. Sík Sándor a Likócsi Részönkormányzat elnöke, képviselő és Rózsáné Horváth Eszter igazgatónő.

Tavaszköszöntő Likócson - Fotó: Szük Ödön


A színpadon 17 órától a sztárvendég FEKETE DÁVID , majd a River Együttes koncertje szórakoztatta az érdeklődőket.

Míg a100 adagos üstben az udvaron a gulyás készült, Sík Sándor képviselő vezényletével addig a likócsi és a győrújbaráti citerazenekar bordalait hallgathattuk.

Ezzel a hangulatos programmal és finom gulyással, vártunk minden kedves likócsi polgárt a Tavaszköszöntő családi délutánunkra, amely remek hangulatban zajlott.

Néhány gondolat a Likócsi Ashihara Karatéről

1980-ban Kancho Hideyuki Ashihara alapította az Ashihara Karate stílust, mely ötvözi a kyokushin karate keménységét, az aikido lágyságát, a ju-jitsu és kendo mozgásanyagát, ezzel létrehozva egy professzionális utcai önvédelmi harcművészetet. Jelenleg a Föld 5 kontinensén több mint 35 országban oktatnak Ashihara Karatét, többek közt ezt a stílust alkalmazzák a Japán rendőr-akadémián, az Ausztrál rendőrségen és az Orosz különleges osztag kiképzésén. 2000-től Győr kertváros részén Likócson, Durgó Attila vezetésével kezdődött meg az oktatás, majd 2003-ban megalakult a Likócsi Ashihara Karate közhasznú Sportegyesület.

Azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben megismertesse az emberekkel ezt a küzdősportot és egyúttal azt, hogy milyen fontos szerepet játszik a rendszeres sport az emberek mindennapi életében, az egészség megőrzésében. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek, fiatalok, az edzések ideje alatt felügyelet alatt vannak, nem az utcán csavarognak és kerülnek esetlegesen rossz társaságba. Aki egy ilyen sportot, harcművészetet választ, azzal életformát választ magának, megtanul, segíteni, együttműködni, kitartó, céltudatos de mégis szerény ember válik belőle.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős József győri hegedűkészítő mester

1970 és 81 között az NDK és Magyarország közötti munkaerő kooperációs szerződés keretében Drezda… Tovább olvasom