Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Tavaszi takarítás: együtt a természetért

Az erdők, mezők és vízpartok tavaszi takarítására szerveznek a hétvégén akciót a vadász- és horgászszervezetek. A hagyományos környezetvédelmi programon a tagokon kívül önkéntesek is részt vesznek.

Évek óta hagyomány, hogy megszabadítják saját területeiket, környezetüket az év közben felgyülemlett illegális szeméttől, hulladéktól a vadász- és horgászszervezetek. Együtt a természetért címmel idén is szerveztek a hétvégére országos takarítási akciót, amelyhez számos megyei egyesület és társaság csatlakozott.

Orbán Henrik, a Magyar Vadászkamara megyei területi szervezetének titkára lapunknak elmondta: a visszajelzések szerint például a bágyogszováti és bodonhelyi vadászok, valamint a mosonmagyaróvári székhelyű Szigetközi Vadásztársaság tagjai már elvégezték a szemétmentesítést. Április 9-én – többek között – két soproni vadászközösség – a Fertőtáj és az Alpesi – tagjai takarítanak, április 16-ra a szintén soproni Hubertusz Vadásztársaság szervez akciót a polgárőrökkel összefogva.

A horgászok sem tétlenkednek, tudtuk meg Takács Antaltól, a megyei horgászszövetség ügyvezető elnökétől. A hetvenöt egyesület mindegyike – így például a Fegyveres Testületek Horgászegyesülete, a Sopron és Vidéke, valamint a győri székhelyű Szigetköz Horgászegyesület – szervezett vagy szervez tavaszi takarítást saját vizein, vízpartjain.
Az akció során összegyűjtött szemét és hulladék elhelyezését a soproni térségben a Soproni Hulladékkezelő Kft., Mosonmagyaróvár és Csorna térségében a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft., a megyeszékhelyen, illetve környékén a Győr-Szol Zrt. segíti, illetve támogatja, többek között kihelyezett konténerekkel, a szemét elszállításával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillag születik - Buzás Viktor: operát éneklő testépítő - Fotók

Buzás Viktor a Csillag születik harmadik szériájának első adásában tűnt fel. Robusztus külseje… Tovább olvasom