Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Tavaszi lomtalanítási akció a győri városrészekben

Ingyenes lomtalanítási akciót tartanak Adyvárosban és Marcalvárosban.

Ideiglenes hulladékudvarok nyílnak
 
Most szombaton az Ifjúság körút és Szigethy Attila út kereszteződésben lévő Grabo-sátornál, jövő szombaton az Arany általános iskola udvarán (Örkény I. u. 6.) nyílik ideiglenes hulladékudvar - ezt Radnóti Ákos és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselők (Fidesz) és Kövecses Péter, a Győr-Szol zrt. vagyongazdálkodási igazgatója jelentették be sajtótájékoztatón szerdán.
 
Mindkét helyen nyolc és 18 óra között várják az elektronikai, fém-, papír- és műanyaghulladékot, a nyesedéket, az építési törmeléket, a bútorokat. A veszélyes hulladékokat nem veszik át. A helyszíneket a rendőrség és a közterület-felügyelet biztosítja. A lakosoknak Győr-kártyát, lakcímkártyát és hulladékdíjszámlát kell bemutatniuk.

Korábban

Sajtótájékoztatót tartott Radnóti Ákos és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő a tavaszi díjmentes lomtalanítási akcióról.

Radnóti Ákos, aki Adyváros-és Jancsifalu egy részének a képviselője elmondta, köszönet Dr.Somogyi Tivadarnak, aki elindította ezt az akciót és városnak, hogy megvalósulhat, mivel régóta nem volt helyszíni lomtalanítás, igaz a képviselő hozzátette, hogy a lomok elvitelére díjmenetesen eddig-és ezután is lesz lehetősége a győrieknek a megfelelő udvarokba, de most úgy gondolták, hogy a lakosságnak is kedveznek azzal, hogy a közelükbe hozzák ezt a lehetőséget és kényelmes körülmények között, megfelelő feltételek biztosításával ez megvalósulhat.

Adyváros
Adyváros

A képviselő elmondta, Adyváros az egyik legtisztább városrész, a tavalyi évben is átadtak 100 db utcai szemeteskukát, s ez az akció is jól illik ebbe, hogy továbbra is így maradjon, ezért kéri a lakosságot használják ki ezt a lehetőséget most szombaton, május 25-én, 8-18 óra között az Ifjúság körút-Szigethy A. út kereszteződésben lévő "Grabo" sátornál, ahova el lehet helyezni a sátor melletti sportpályán a szemetet. Kéri a közös képviselők segítségét is, hogy segítsenek a lakosság tájékoztatásában, hiszen ezt ők is megtették szórólapokkal, hírlevélben, weblapon keresztül, de fontos, hogy minél többen értesüljenek róla.

Marcalváros
Marcalváros

Rózsavölgyi László marcalvárosi képviselő elmondta, hogy sokat tesz a körzetében a köztisztaságért, s fontosnak tartja, hogy a lakosság is éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen a körzetében is több olyan hely akad, ahova illegális szemetet helyeznek el, például a kiserdőbe vagy a szelektív hulladékgyűjtő edények mellé nem odavaló lomokat, s most így ez megoldódhat, amennyiben június elsején 8-18 óra között a Marcalvárosi Főigazgatóság Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Győr, Örkény I.út 6., bejárat a kiserdő felől) udvarában elhelyezik a felesleges lomokat.

Kövecses Péter a Győr-Szol Zrt.igazgatója elmondta, hogy az akciót úgy szervezik meg, hogy a veszélyes hulladékon kívül átvesznek mindent, akár elektronikai, fém, papír, műanyag, nyesedék, építési törmelék vagy bútor legyen az. A helyszíneken a rendőrség és a közterület-felügyelet folyamatosan jelen lesz az esemény biztosítása érdekében. S kérik a lakosságot hozzák magukkal a Győr Kártyát, lakcímkártyát, hulladékdíjszámlát.

Olvasóink írták

 • 5. anuvuk 2013. május 30. 16:51
  „A Győr-Szol - nak, amennyiben érték a sörös, energia italos doboz, - még nem látom, a napelemes tömörítős konténert!
  Talán egy év alatt megtelne és a " medvék" éjjelente nem végeznék a fej lámpás gyűjtést és nem csinálnák a taposásukkal a csendháborítást!
  A szemétszállításnál nem 10 %, kellene kevesebbe kerülni, - hanem ingyenesnek kellene lenni!
  A lom, a hulladék kezelése abszolút nem megfelelő, ezért nem csak a lakosságot hibáztatom!!!!”
 • 4. anuvuk 2013. május 23. 21:18
  „Még mindig nem hallom a "lomis" autó hangját, mint a jégkrémesét!
  Nem hulladék udvarokat kell létesíteni, meg, nem kell visszasírni a kis kakasos megoldást!
  A lom, a pincékbe be van "tokosodva" onnét úgy kell " kirobbantani"!!! Fokozott tűzveszéllyel!!!”
 • 3. Pepe9111 2013. május 22. 19:48
  „Mi az a győr kártya?
  A személyi és az állandó lakcím miért nem elég???”
 • 2. oxana 2013. május 22. 17:07
  „1. mikvannak

  Kérdezd meg Mankapunkát, neki van egy kis teherautója, szívesen segítene! Mert olyan jószívü ember. Ezt komolyan mondom.”
 • 1. mikvannak 2013. május 22. 14:20
  „Kár hogy nem a hagyományos módon/Kirakjuk a kapu elé reggel 8 kor 10elszállítják/ szervezték meg a lomtalanítást !Ide megint csak valamilyen szállító eszközzel lehet a hulladékot eljuttatni.Véleményem szerint ez nem akkora segítség,Ha már autót kell szereznem majdhogy nem mind1 hova fuvarozzák .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a győri Lepke utca

A tervek szerint ősszel adják át a rendbe hozott győr-szabadhegyi utcát. Megújul a burkolat, kiépül a csapadékvíz-elvezetés. Tovább olvasom