Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Tavaszhírnököt nőnapra!

Hóvirág helyett nárcisszal, jácinttal, tulipánnal vagy más, nem védett növénnyel lepjük meg a hölgyeket nőnap alkalmából – javasolja a szakminiszter.

A győri Margaréta virágüzletben ez évek óta a sikeres kínálat része.

A hóvirág 2005 szeptembere óta az Európai Unióban a veszélyeztetett növények közé tartozik, s mint ilyen, védett. A nőnap közeledtével Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter külön kéri férfitársait, ne szedjenek és ne vásároljanak a védett hóvirágból, hiszen évről évre egyre kevesebb marad a különleges növényből, ráadásul leszakítása súlyos bírságot von maga után.

Nőnapra a szaktárca szerint hóvirág helyett javasolt virágok a kertészetekből, virágboltokból: jácintok, nárciszok, tulipánok, sáfrányok, csillagvirágok, kankalinok, gyöngyikék, kockás liliom.

Megkérdeztük Szabó Erikát, a győri Margaréta virágüzlet tulajdonos-ügyvezetőjét: mit kínálnak a nőnapra, és mit keresnek leginkább a vásárlók?

Szabó Erika, a Margaréta virágüzlet vezetője a tavasz színes, illatos hírnökeivel. Fotó: Bertleff András
Szabó Erika, a Margaréta virágüzlet vezetője a tavasz színes, illatos hírnökeivel. Fotó: Bertleff András

– Nálunk évek óta a tavasz más hírnökei népszerűek, talán azért is, mert a hóvirággal ellentétben napokig, akár egy hétig is megőrzik szépségüket, illatukat. A listán szereplő virágok közül mindet tartjuk. Valóban a jácint, a nárcisz és a tulipán fogy a legjobban, de a szerelmes fiatalemberek ilyenkor is előnyben részesítik az örök klasszikus rózsát. Javarészt Hollandiából hozzuk az árut, ez egyben garancia a minőségre. A tavaszi virágok már január-februártól beérkeznek, és tapasztalatom szerint sokan már akkor színesítik velük a hideg, szürke téli napokat. A Valentin-nap után most a nőnap természetesen számunkra is sok feladatot ad, ennek bővített kínálattal igyekszünk megfelelni. Népszerű ilyenkor a szálas vagy dobozos orchidea, a liliom, az egzotikus növények, a helikónia, az ananász vagy a protea és hosszan sorolhatnám, mi minden van még... Jó érzés látni, hogy ilyenkor is sokan jönnek virágért, amivel úgy lehet kifejezni érzelmeket, mint semmi mással. Azok is szép pillanatok, amikor zárás előtt néha beesik egy-egy fiatalember, sietősen vesz egy szál rózsát és boldogan távozik. Vevőink nagy része – ez a legnagyobb öröm – nemcsak ilyenkor tér be hozzánk, hanem egész évben visznek szeretteiknek egy-egy szál virágot vagy csokrot, olykor ˝csak úgy˝, minden alkalom nélkül. Nem meglepő, hogy a nőnap előtt is mindig látjuk őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékgyűjtés: mi dobható a barna fedelű kukába?

A pelenka, a fahamu, a tojáshéj s a kerti hulladék, minden, ami rothadó, a barna fedelű kukába dobható.
Tovább olvasom