Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Tavasszal nyithat a pannonhalmi rendelőközpont?

Az üzemeltető reményei szerint áprilisban nyitja meg kapuit a pannonhalmi járóbeteg-ellátó központ. Az épületet szeptember végén adták át, de a tevékenység engedélyeztetése folyamatban van, s az OEP-pel is tárgyalnia kell az üzemeltető közhasznú társaságnak.
A jelmondat az alapkőletétel óta így hangzik: 17 ezer ember életminőségén javít a térség járóbeteg-ellátó központja. Sőt, az ügyvezető abban bízik, hogy a tíz tulajdonos település lélekszámát jócskán meghaladja majd a páciensi kör. Török Péter, a kistérségi központot működtető társaság ügyvezetője szerint elsősorban az engedélyeztetés miatt kellett várni a tényleges átadással, s bár az épület kész volt, szakszerű és hosszú távú működését további hónapok alatt lehetett csak megalapozni.

Továbbra is folyamatban van például a szakvezetés kinevezése, annyit azonban már tudhatunk: nem a győri Petz-kórház és nem is a kistérség orvosával tárgyal a kht. a vezetői státusról. A mintegy 15-féle szakrendelést végző 30–32 orvossal viszont sikerült megegyezni, ők vállalkozóként végzik majd a munkát, egészen eltérő, heti 8 és 28 közötti óraszámban. Török Pétertől megtudtuk: sok győri és a térségben élő orvost kértek fel, de akad például zirci és kisbéri doktor is a megbízottak között. A működési engedély kiadása mellett még az egészségbiztosítási pénztár finanszírozási feltételeiről is tárgyalni fog a cég, s reményei szerint áprilisban nyit.

Török Péter – Az önmagában 80 milliót érő röntgen a biztosíték arra, hogy a legtöbb kivizsgálásért nem kell majd Győrbe utazniuk az embereknek. Fotó: Krizsán Csaba
Török Péter – Az önmagában 80 milliót érő röntgen a biztosíték arra, hogy a legtöbb kivizsgálásért nem kell majd Győrbe utazniuk az embereknek. Fotó: Krizsán Csaba


Az 1500 négyzetméter alapterületű épület az elmúlt évszázad legnagyobb beruházásának számít Pannonhalmán – hangsúlyozta őszi átadásakor Bagó Ferenc polgármester –, s végső célja, hogy javítson a térség demográfiai mutatóin. Maga az objektum 350 millióba, míg a műszer- és eszközállomány 305 millióba került. A gépek egyébként már most is a helyükön vannak, s az önmagában 80 milliót érő röntgen a biztosíték arra, hogy a legtöbb kivizsgálásért nem kell majd Győrbe utazniuk az embereknek. A térségen belüli közlekedési nehézségekhez pedig rugalmasan alkalmazkodik majd a nyitva tartás – hangsúlyozta Török Péter –, a legtöbb rendelésen délutánig, s lesz, ahol este nyolcig fogadják a betegeket.

Olvasóink írták

  • 1. fióka 2011. február 03. 10:32
    „kezdődik a maszek egészségügy”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt influenzagyanús eset Győrben

A laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján már kimondható: nem influenza okozta annak az öt… Tovább olvasom