Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Tartja formáját a Rába

Budapest–Győr - Továbbra is növekedési pályán áll a győri Rába Járműipari Holding Nyrt., árbevételét növelte, s kilenc hónap alatt 158 millió forint üzemi nyereséget könyvelhet el – közölte csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján Pintér István elnök-vezérigazgató.

A Rába szinte minden piacon növekedett az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Amerikában tizenhét és fél százalékkal, az EU-piacokon majdnem tizenhárom százalékkal, az egykori szovjet utódállamokban és Kelet-Európában pedig több mint huszonöt százalékkal növekedett az eladások mértéke. Árbevétele kilenc hónap alatt negyvenegymilliárd forint volt, ez rekordnak számít, ami tizenkét százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Pintér István szerint az eredményesség alapvetően két tényezőnek, a folyamatos hatékonyságjavulásnak és a sikeres stratégiai törekvéseknek köszönhető. Az elnök-vezérigazgató beszélt arról is, hogy a Rábát továbbra is sújtják a romló devizaárfolyamok. Kiemelte: 
a Rába háromnegyed éves pozitívuma tisztán üzemi tevékenységből származik, s ebben a negyedévben sem értékesített a csoport ingatlant. Kérdésünkre, hogy elégedett-e a régi telephely helyén az ingatlanhasznosítás mértékével, az elnök-vezérigazgató azt mondta:  fázisokban dolgoznak az ingatlanfejlesztővel, s amikor egy fázis lezárul, elszámolnak. Két lakótömböt idén adtak át, a harmadikat jövőre tervezik s dolgoznak azon, mikor nyitnak új fázist az ingatlanfejlesztővel közösen?
A tájékoztatón szóba került Pintér István amerikai útja, ahonnan a napokban tért vissza. A kilátásokat illetően úgy fogalmazott: idén a nehéz-tehergépjárművek futóműpiaca gyenge volt az USA-ban, 2008 második negyedévétől azonban fellendülésre számít. A réspiacnak számító komplett futóművek területén jól állnak a dolgok, a Marmon céggel tavasszal megkötött hároméves szerződés generálta az Egyesült Államokban a majdnem tizennyolc százalékos növekedést.
A kérdésre, mit szól ahhoz, hogy a Rába Munkavállalók Szakszervezete is csatlakozott a Liga sztrájkfelhívásához, Pintér István azt felelte: „Nem örülök neki. Jogilag ez nem akadályozható meg. A megállapodások értelmében nem lesz lényegi kihatással a sztrájk a Rába életére."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad lesz a zöldhatár

Brüsszel - Nyolc uniós tagállam mellett Magyarország schengeni csatlakozását is megszavazta… Tovább olvasom