Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tartható a jövő nyári szállónyitás

A tervezettel ellentétben júliusban nem kezdődött el Győrben a kamarai székház mellett a szállóépítés.
A szállodaberuházó tavasszal aláírta a 250 millió forintos uniós támogatásról szóló szerződést. A mintegy egymilliárd forintos kivitelezés ugyanis a Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében kap segítséget. Az ünnepi eseményen (Megkezdődhet a szállóépítés – Kisalföld, május 17.) a beruházó úgy nyilatkozott: „másnap kezdődik a régészeti feltárás, júliusban az építkezés". Ám egyelőre csak egy gödör van a hotel helyén.

Arról korábban írtunk, hogy a régészeti feltárást elvégezték a szakemberek, szerdén pedig dr. Szauter István, a Moson Szállodaberuházó Kft. ügyvezetője elmondta lapunknak: aláírták a kivitelezői szerződést, így a napokban kezdődik az építkezés.
A néhány hetes csúszást azzal indokolta, hogy az unió a támogatás feltételeként részletesen szabályozott pályáztatást írt elő a kivitelező kiválasztására.

A másik oka az alapozási technológia átterveztetése volt, amit egy újabb talajmechanikai vizsgálat előzött meg. Ez a nagyobb biztonság érdekében szükséges, hiszen a szálló teljesen hozzákapcsolódik a meglévő épületrészhez. Az ügyvezető szerint azonban az építkezés augusztusi kezdésével is tartható a jövő nyári szállónyitás.

A beruházó már korábban szóbeli és írásos tájékoztatást adott az építkezésről a környékbeli lakosoknak és a kamarai székház bérlőinek, ugyanis abban több cég irodája működik. Az még nem dőlt el, hogy a szálló tervezett főbejárata előtti – a Szent István útra merőleges – utcát a munkálatok idejére egyirányúsítják-e. A kivitelező inkább arra törekszik, hogy átmeneti korlátozásokkal, az egyik sáv időszakos lezárásával megoldja feladatát. Az út szükséges helyreállítását, a parkosítást, a fák pótlását a munkálatok befejeztével elvégzi.

Egymásra támaszkodva

A Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központhoz kapcsolódó szálloda elkészültét eredetileg már a kamarai székház átadása utáni évre, azaz 2001-re tervezték. Már akkor gondoltak arra, hogy az üzleti rendezvények szervezésében a szállóval együttműködhet a központ és most is ez a szándék. Az új háromcsillagos hotel az Ibis-lánc tagja lesz, falaival, tevékenységével, külső megjelenésével is a kamarai székházhoz kapcsolódik, 96 kétágyas szoba lesz benne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugó alakulhat ki a belvárosban

Járdaépítés kezdődött a győri Bajcsy-Zsilinszky úton, a munkálatok a Czuczor utca–Aradi… Tovább olvasom