Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Tartásdíj: Célba ért a petíció

Budapest–Győr - Augusztus első hetében csendes demonstrációba fogott az a győri asszony, aki reméli, felfigyelnek akciójára.
 A „Figyelj ránk!" külön élő szülők és gyermekeik érdekvédelmi egyesületének elnöke a ma még behajthatatlannak tűnő tartásdíjak ügyében törvénymódosítást sürget. Az egyesület tagjai petícióval fordultak hétvégén Szili Katalin házelnökhöz.

A házelnök távollétében Rostási-Szabó Zsuzsanna, az Országgyűlés civil irodájának vezetője vette át az elvált szülők petícióját, amely azt tartalmazza, hogy nem kegyelmet, hanem jogorvoslatot kérnek a gyermekeiket egyedül nevelő szülők, akik ma Magyarországon körülbelül 6–700 ezer gyermeket nevelnek. Az érintett családok körülbelül harmada szegénységben, mélyszegénységben él, ami azt jelenti, hogy a napi létfenntartás is gondot okoz számukra.

A hatodik hete demonstráló Major Éva szerint figyelemfelkeltő akciójának előbb-utóbb foganatja kell hogy legyen, hiszen az elmaradt tartásdíjak ügyében tíz éve jogszabályi módosítás nem történt, márpedig ez több ezer családot érint. A három gyermekét egyedül felnevelő Major Éva tíz éve harcol az igazáért, benne az elmaradt tartásdíjak behajtásáért. Ezért is hívta életre sorstársaival együtt tavaly májusban azt a szervezetet, amely sajátos sorsközösség, hiszen a bajban lévő nőket, asszonyokat tömöríti.

Segítség lehet
A „Figyelj ránk!" Egyesület elérhetősége: www. figyeljrank.gportal.hu, figyeljrank@freemail.hu, figyeljrank1@gmail.com, 70/597-7975.

Olvasóink írták

 • 2. tricse 2008. szeptember 15. 15:48
  „A megállapítás módja: család létszáma*90.000Ft,
  a hatóság szerint ennyi kell a megélhetéshez. ---apeh számítás

  én megkeresem a magam 90-ét,a párom a magáét meg az egyik gyerek felét---másfél gyereknek nincs biztosítva a megélhetése----és fizikai melósok vagyunk,szabályos adózással

  namármost akkor egy anya megkeresi a maga 90-ét kap családit egy negyed gyerekre eleget,ki lehet számítani mennyi gyerektartást kellene hogy kapjon:((”
 • 1. Rogus Andrásné 2008. szeptember 15. 11:20
  „végre valami!csoda,hogy lessz előre lépés,mert eddig hiába volt a végrehajtó, nemtudták behajtani az elmaradt tartás dijjakat.szomorú,hogy m.országon így kell felhívni a t.képviselők figyelmét hogy az ilyen és ehhez hasonló ügyeket figyelemre méltassák.Pedig ők azért vannak,hogy az emberek problémáit megoldják kormányszinten nemcsak a politizálás és a saját zsebeik megtömése és a kiváltságaik kihasznállása legyen a céljuk!!!!szégyen mi megy itt ebben az országban!a hatalmi harc helyett jönnének és nézzenek körűl a dolgozó réteg milyen anyagi helyzetekben él,hogy a rezsire elmegy az egyik keresete/jobb esetben ha nem egyedűl neveli a gyermekeit, munka nélkűl,gy.tartás nélkűl.../asztán a másiké meg az élélemremegy el,ruhát-cipőt meg már lassan csak az olcsó boltokban tud /ha tud/venni az ember!nemhogy megbecsülnék és rendesen megfizetnék a kétkezi melóst,mert ő termel, inkább a minimál bért keresi,abból éljen meg ha tud!aztán csodálkoznak,ha inkább külföldön keres jobb megélhetést.én nemengedném a multiknak se,hogy alacsony bérért rabszolgamunkát végeztessenek,fizessék meg rendesen a melóst,úgy mint külföldön becsüljék meg az embereket és helyre áll a rendis! üdv: yeti1”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-klubok:Gicen élő fiú lett az ötezredik tag

Győr-Moson-Sopron - Németh Bence ötödikes kisdiák regisztrálta magát ötezredikként a Kisalföld… Tovább olvasom