Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 24°C Még több cikk.

Tartalommal töltik meg a törvényi keretet

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a mozgáskorlátozottak megyei egyesülete és az ipartestületek megyei szövetsége. A megállapodással a mozgáskorlátozottak munkába állását kívánják segíteni.

Nagy Józsefné
, a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének elnöke az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta: - Ezerkilenszázkilencvennyolc óta él az esélyegyenlőségi törvény, de ez csak egy keret, amit meg kell tölteni tartalommal.

Ez a mi feladatunk, ennek érdekében írjuk alá most az együttműködési megállapodást az ipartestületek megyei szövetségével.

Az együttműködés - mondhatni - már ki van próbálni: a Győri Ipartestület egy korábbi projektje keretében 39, többségében mozgássérült vállalkozót képeztek tovább.

"Ezzel letettük az alapokat, erre építkezünk most" - jegyezte meg Hancz István, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke, a Győri Ipartestület ügyvezetője.

Az együttműködés keretében megvalósul a megyei mozgáskorlátozottak oktatása, kézműves szakmák elsajátításának elősegítése.

Célul tűzték ki továbbá egy speciális étterem nyitását, ahol mozgáskorlátozottak főznének, szolgálnák fel az ételt.

Arra a kérdésre, hogy ez mikor és miből valósulhat meg, Nagy Józsefné így válaszolt: több százmillió forintos beruházásról van szó, amelyre pályázati támogatást szeretnének nyerni.

Önerővel, mintegy tízmillió forinttal már rendelkezik az egyesület, ezt az összeget magánszemély ajánlotta fel.

A határidővel kapcsolatban közölte: "Óvatosan fogalmaznék. Ha kétezer-tizenötig megvalósul, azt nagy sikernek értékelném". Hancz István hozzátette: a lehetséges helyszínről folynak az egyeztetések.

Az együttműködés keretében a nemzetközi kapcsolatok bővítésére is sor kerülhet. Az egyesület célja megismerni más nemzetek jó gyakorlatait és átvenni azokat.

Az országban ez az első ilyen megállapodás, de Hancz István reméli, hogy több megyei, majd országos szintű együttműködés követi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás a Hét szabad művészet szentélyében Győrben - képgaléria

Dr. Oláh Attila professzor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója nyitotta meg Dr. Puha… Tovább olvasom