Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Tart a vásárlói roham - koszorúk tavalyi árakon

Általánosságban igaz, hogy a virágüzletek próbálják tartani a tavalyi árakat. A legtöbb darab az ezer forint körüli koszorúkból fogy. Mint mindig.

A vásárlók két megoldás közül választhatnak: vagy már a hét elején elkezdik beszerezni a koszorúkat halottak napjára – akkor viszont a virágokért a hét második felében vissza kell még menniük. Vagy kivárják, amíg a virágok is megérkeznek, s egyszerre vesznek meg mindent. Azt látjuk, hogy mindenre van példa, az üzletekben a hét elején megkezdődött a roham.

Győrben a Margaréta virágüzlet vezetője megerősíti: idén (is) időben elkezdték megvásárolni a koszorúkat az emberek. Az árak a tavalyihoz nagyrészt hasonlóak: 1200 forintba kerül a leginkább keresett méret, de urnakoszorút 800 forintért lehet kapni, kosarat 2800-ért, a legnagyobb és legmívesebb darabok 3500 forintért kelnek el. Az idei újdonság a sírtál.


Komjáthy Attila és felesége két részletben vásárol. Mint mondják, előbb a koszorúkat veszik meg, a virágokért pedig inkább visszajönnek a hétvégén. Tudják, hogy nem halottak napján fognak spórolni, de nem a legdrágább darabokat választják. „Az a szomorú, hogy egyre több sírra kell vásárolnunk" – teszik még hozzá.

Az emberek többsége, mint mindig, most is az ezer forint körüli koszorúknál válogat. Fotó: H. B. E.
Az emberek többsége, mint mindig, most is az ezer forint körüli koszorúknál válogat. Fotó: H. B. E.

Sopronban: a legkisebb koszorú 390, illetve 750 forintba kerül. Ezen túlmenően a választék a 990 forintostól egészen a 6500 forintosig terjed. Az üzletek itt is próbálják a tavalyi árakat tartani, talán csak a nagyméretű koszorúk kerülnek 100 forinttal többe. A krizantém szálját 300–350 forintért kínálják, míg a cserepes krizantémot 500–590 forintért. A kereskedők állítása szerint a gyertyák, mécsesek árai tavalyhoz képest nem változtak.

Apropó, mécsesek: a virágüzletekben 150–180 forintért láttunk mécseseket (Győrben), de a nagyobb bevásárlóközpontok ennél olcsóbban kínálják.

Mosonmagyaróváron szintén péntekre várják a csúcsforgalmat – a vágott virág miatt. A Lajta-parti városban a nagyvirágú krizantémért 250–300 forintot kérnek, ezért az összegért már egy kisebb csokrot is vásárolhatunk. A cserepes változatért 800 forintot kell fizetnünk. A koszorúk mintegy 1500 és 4000 forint között mozognak, mérettől függően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós döntötte le a régit, most elkészült az új abdai Radnóti-szobor

A szobornak a részletekig hű mása készült, novemberben lesz az avató. Tovább olvasom