Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Tarsoly Csaba vallomása az ETO-ról: tokkal-vonóval harminc milliárd forintban van az ETO Park

A Quaestor-vezér szerint az ETO-beruházással többször és rengeteget buktak. "Érdekesség", hogy Tarsoly politikusokhoz fűződő kapcsolatait nem erőltették a nyomozók.
Tokkal-vonóval harminc milliárd forintot invesztált a Quaestor különféle forrásokból a győri futballkomplexumba. Ezt mondta a rendőrségen tett vallomásában Tarsoly Csaba, a brókercég március vége óta előzetes letartóztatásban ülő tulajdonosa - az Index információi szerint.

Minek is erőltetni: Tarsoly politikus barátairól inkább nem kérdezősködtek a nyomozók

A bedőlt és hatalmas adósságokat maga mögött hagyó Quaestor vezetője egyáltalán nem beszélt a politikusokhoz vagy gazdasági vezetőkhöz fűződő személyes kapcsolatairól, és a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdasági bűnözés elleni főosztályának nyomozói sem erőltették ezt a szálat.

Tarsoly, akinek előzetes letartóztatását nemrég július 29-ig meghosszabbították, részletesen beszélt viszont a győri stadion és az ETO-Park beruházásainak pénzügyi hátteréről. Mint emlékezetes, a hatalmas ingatlanügylet körül bontakozott ki a leghevesebb politikai csatározás: a Tarsollyal korábban kiváló viszonyban lévő Fidesz vezetői a Gyurcsány-kormányt hibáztatták, amiért 17 milliárd forintos MFB-hitelhez juttatta a Quaestort. Majd pedig az Index cikke nyomán kiderült, hogy a Kehi az Orbán-kormány hivatalba lépése után, 2011-ben feljelentést tett az ETO-ügyben, de a nyomozásról a rendőrség nem tud semmit.


Tarsoly szerint az ETO-beruházással többször és rengeteget buktak
Tarsoly szerint az ETO-beruházással többször és rengeteget buktak


Tarsoly nem is akart a focival foglalkozni?

Az Index információi szerint Tarsoly a rendőrségen azt állította, hogy ő 2001-ig egyáltalán nem akart focival foglalkozni, de miután a Quaestor elindította Győrben az első fiókirodáját, megjelentek nála a hazai futball – közelebbről meg nem nevezett – irányítói, és fél év alatt több tárgyaláson meggyőzték arról, hogy egy befektetésekkel foglalkozó, dinamikusan növekvő cégnek nem szabad kimaradnia a fociból.

A cég 2001-ben 650 millió forintért megvette a Rába-gyárhoz tartozó 17 hektáros ingatlant a stadionnal együtt, amit egyetlen forintért felajánlott a városnak, de az elzárkózott a vétel elől. A Quaestor a 650 milliós vételár felét saját részvényivel egyenlítette ki.

A bukott EB-pályázat ára

Még el sem indult beruházás, de azonnal fontos szerepet kapott a magyar EB-pályázatokban. Az első Orbán-kormány beszállt a kontinensbajnokság rendezéséért folyó versengésbe, és a tervek szerint Győr lett volna az első nemzetközi szabványnak is megfelelő pálya az országban.

Tarsoly a stadion mellé egy olyan bevásárlóközpontból, hotelből és irodaparkból álló komplexumot gondolt ki, amely üzleti alapon eltarthatta volna a futballcsapatot.

Bővebb informácikóért ide kattintson!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

36 millió forintos árumozgás - a szálak egy győri hűtőházhoz vezettek

Éjszakai ellenőrzés során húst szállító tehergépkocsit állítottak meg az M1-es autópályán. A kamion… Tovább olvasom