Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Tarsoly Csaba lemond győri díszpolgári címéről

A győri önkormányzat közleményben cáfolta Tóbiás József (MSZP) szerdai kijelentéseit. Az is kiderült, hogy Tarsoly Csaba írásban tájékoztatta Borkai Zsoltot döntéséról.

Tóbiás József (MSZP) szerdai ssajtótájékoztatóján elhangzottakra közleményben reagált a győri önkormányzat:

„Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatához hivatalos megkeresés nem érkezett Tóbiás József és az MSZP részéről, fel nem tett kérdésekre pedig nehéz választ adni. Tóbiás József viselkedésével tanúbizonyságát tette annak, hogy nem az emberek érdekeinek képviseletét, hanem kizárólag a hangulatkeltés által vezérelt politizálást tűzte zászlajára.

Az önkormányzat minden érdeklődőt és sajtóorgánumot korrektül tájékoztatott a kialakult helyzet győri önkormányzatot érintő vonatkozásáról. Tóbiás József és az MSZP számára rossz hírt kell közölnünk, hiszen viselkedésük arra utal, hogy annak tapsolnának, ha az önkormányzat érintett lenne a történésekben, és sérülne a város stabil gazdálkodása, ez azonban nem így van.

Győr városának nincsen a Quaestor cégcsoporthoz köthető kötvénye és részvénye.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a költségvetési rendeletének megfelelően - amely az államháztartásról szóló törvény felhatalmazásán alapul -, kizárólag államilag garantált állampapírba fekteti az átmenetileg szabad pénzeszközét, amelyet nem a számlavezető pénzintézete által vezetett számlán köt le.

Győr város önkormányzata nevére szóló magyar államkötvénnyel rendelkezik, amelyet a Quaestor Értékpapírkezelő Zrt-n keresztül vásárolt meg.

A Központi Elszámolóház és Értéktár (Budapest) Zrt. (röviden: KELER) a mai napon hivatalosan visszaigazolta, hogy az önkormányzat nevére szóló államkötvények rendelkezésére állnak, így Győr város gazdálkodását semmilyen szinten nem érintik hátrányosan a Quaestor-csoporthoz köthető események.

El kell tehát, hogy keserítsük Tóbiás Józsefet, aki jobban tenné, ha visszatérne Budapestre és nem ott próbálna hangulatot kelteni önös politikai érdekei miatt, ahol annak nincsen alapja.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának nincsen köze a Győri ETO FC labdarúgó csapatához, mivel azonban több száz sportoló gyermeket és családot érinthet az egyesület sorsa, így figyelemmel kísérjük az esetlegesen felmerülő problémákat. A történések sajnálatosan rengeteg családot és gyermeket érinthetnek hátrányosan, Tóbiás József ezzel foglalkozzon inkább, ahelyett hogy politikát akar vinni abba, amiben nincsen.

Szerdán Tarsoly Csaba írásban arról tájékoztatta Borkai Zsolt polgármestert, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel lemond díszpolgári címéről"

 - olvasható a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15 - Forgalomkorlátozás Győrben - Így járnak a buszok

Hasznos közlekedési infók Sopronból és Mosonmagyaróvárról. Parkolási rend Győrben. Tovább olvasom