Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Társasjáték a győri színházban

Simon Kornél – amellett, hogy Gryllus Dorka kedvese és gyermekének az apja – mostanában az egyik legfelkapottabb filmszínész is egyben.

Simon Kornél naptára most nagyon zsúfolt, premier premiert követ. A Társasjáték sorozat második évadának éppen hogy vége lett, máris bemutatták főszereplésével a Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékot, szomaton pedig a Győri Nemzeti Színházban debütált rendezésével, a Csoportterápiával.

– Kezdjük a legaktuálisabbal, a Csoportterápiával, hiszen szombaton volt a premier.
– Imádtam azt az öt hetet, amit Győrött töltöttem a társulattal. Fiatal, ám tapasztalt a gárda, ezért a kezdeti félelmem hamar elillant.

– Most direktora a darabnak, de a Madáchban Ervin Iván karakterét játszotta. Milyen a színpad mögül nézni?
– Alapvetően nagyon más, de ez is hatalmas élmény. Nagy Bazsi játssza most a szerepemet, kiválóan összedolgoztunk, nagyon nem is volt szüksége a tanácsaimra.

– Színházban mostanság egyre többet rendez. Színészként meg tudja állni, hogy ne szóljon bele a rendezők dolgába?
– Sajnos nem, igazi kekec vagyok, de ez már régen is így volt, amikor még nem rendeztem. Mentségemre legyen mondva, csakis az vezérel, hogy a munka eredménye jobb legyen. Szerencsére minden korábbi rendezőmmel máig beszélő viszonyban vagyok.

Csoportterápia a győri színházban. Fotók: Mészáros Mátyás

– Ha már rendezői viszonyok… Feleségével egy színházi munka hozta össze, ahol történetesen Dorka édesanyja volt a direktor.
– Így van, a Varsói melódia című darab próbáin kedveltük meg egymást, hivatalosan a premierbulin jöttünk össze.

– Szerelmespárt játszottak. Eleinte nem féltek attól, hogy csupán csak a szerepükben ragadtak?
– A próbafolyamat alatt óhatatlanul közel kerülsz a partneredhez. Testileg, lelkileg. Együtt vagytok napi nyolc-tíz órát. Aztán mikor hazamész, tovább gondolkodsz a szerepen, és egyszer csak azon kapod magad, hogy nem is a szerepre gondolsz, hanem a másikra… Ennyi az egész. Persze sokan figyelmeztettek is, hogy jó lenne tisztázni magunkban, vajon nem csak a színpadi karaktereink szeretik-e egymást. Nehogy elszálljon a rózsaszín köd, és ott találjuk magunkat egy idegen mellett. Az az igazság, én még mindig a ködben élek, főleg, mióta kisfiunk, Soma megszületett.

– Mátyássy Áron thrillerében, a Víkendben is közösen forgattak most, milyen volt ismét együtt dolgozni?
– A forgatás hangulata nemcsak azért volt családias, mert egy erdő közepén, a város zajától távol dolgoztunk, hanem mert két komplett család volt gyerekestül. Mi ugyanis azzal a feltétellel vállaltuk el a munkát, ha Soma is velünk lehet. Egyébként nincs ebben semmi különös. Nemrég olvastam egy interjút Sandra Bullockkal, és ő is azt mondta, hogy csak úgy vállalta a Gravitációt, ha a gyereke végig ott lehet.

Simon Kornél. Fotó: Mészáros Mátyás
Simon Kornél. Fotó: Mészáros Mátyás

– Vannak még terveik újabb közös munkákra?
– Ezt a filmszerepet még évekkel ezelőtt kaptuk meg. Mi már akkor is együtt jártunk, de ezt akkor még senkinek nem mondtuk el. Dorkának szóltak először, hogy megkapta a szerepet, ő pedig visszakérdezett, hogy: „És a fiúk?" A rendező erre azt válaszolta, hogy valószínűleg ez a Simon Kornél nevű fiatal színészfiú lesz az egyik, csak előtte még akar egy közös próbafelvételt a Dorkával, hogy megvan-e köztünk a szükséges kémia. Ezen később jókat derültünk. A kérdésre válaszolva: vannak még közös terveink, de ezekről egyelőre nem szeretnék beszélni.
– A megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékot is most mutatták be, ahol a romantikus főhős szerepét játszotta, mint általában mindig.
– Kemény főhősként szívesen kipróbálnám magam, de a vékony kis genya szerepe sem lenne rossz. Jó lenne végre egy bunkót eljátszani. Volt egy darab, Az ígéret földje, ahol én voltam a kisvárosi gyökér, aki agresszív, erőszakos, megalázza a főszereplőt, kiabál, káromkodik. Sajnos csak három percig tartott az egész, de nagyon szerettem. Borostás agglegényként is el tudnám magamat képzelni.

– AZ HBO Társasjáték című sorozatában figuráját, Dávidot is csak „a normális csávó"-ként szokta jellemezni. Magára is normális csávóként gondol?
– Egyre kevésbé. Volt időszak, amikor ennél kicsit komolyabban vettem magamat meg az életet is. Pont egy régi barátommal találkoztam nemrég, akit évek óta nem láttam. Sokat röhögtünk, és mondta is, hogy „Kornél, te régen olyan komoly fiú voltál". És tényleg.

 Csoportterápia

Három férfi és három nő érkezik csoportterápiára. Kezdetét veszi az analízis, ám fontos kérdések merülnek fel mindjárt a kezdet kezdetén. Vajon az az orvos, akit annak hiszünk, vagy valaki más? Egy üldözési mániával súlyosbított testképzavaros lány leginkább saját maga elől menekül. Van, akinek látszólag semmi keresnivalója ezen a helyen, de záros határidőn belül kiderül, hogy esetében az amnézia speciális esetével állunk szemben: másfél óra alatt legalább négyszer mutatkozna be, ha egyáltalán tudná a nevét. Szerepel a történetben rajtuk kívül táncos, krónikus hazudozó, megrögzött hipochonder, aki elveszett testvérét keresi, valamint egy lány, aki őrületes lelki problémákkal küzd: a plázában képtelen leparkolni a dzsipjével...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elaludt vezetés közben a 23 éves fiú Gyarmaton, árokba hajtott

A sofőr alkoholszondás eredménye pozitív lett... Tovább olvasom