Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Társasházépítő iskolamentők

Tápszentmiklós - Folytatódik a tápszentmiklósiak iskolamentő programja, most egy nyolclakásos társasház építésébe fogott a helyi önkormányzat. A község vezetése olyan családokat vár most is, akik szívesen letelepednének a faluban.

A tápszentmiklósi önkormányzat iskolamentési modellje országos hírnévre tett szert: sok helyen hasonló szisztéma alapján, azaz nagycsaládosok betelepítésével mentették meg kisiskolájukat. Csak emlékeztetőül mondjuk el, éppen egy éve négy kisiskola is bezárásra ítéltetett a környéken, a tápszentmiklósiak viszont – szerencséjükre – az előremenekülés politikáját választották. Az iskolamentési akció olyan jól sikerült, hogy a 2007-es tanévkezdésre a helyi intézményt bővíteni kellett, s a község vezetése már most több évre előre tervez egy nyolclakásos társasház építésével.

Az önkormányzat at eljárási költségeket átvállalja, a közművek kiépítését és a telket ingyenesen
nyújtja a leendő lakóknak.


A négylakásos és a két kétlakásos új otthonok felépítéséből a helyi önkormányzat mellett a Pannonhalmi Takarékszövetkezet is oroszlánrészt vállal, a lakások korszerű technológiával készülnek, gázzal fűthetőek lesznek.

A tápszentmiklósi önkormányzat a tervezési és az ezzel járó összes lebonyolítási-eljárási költséget átvállalja, a közművek kiépítését és a telket ingyenesen nyújtja a leendő lakóknak.

A takarékszövetkezet a szocpol igénybevételének eljárásában és a hosszú lejáratú hitellel kedvező konstrukciók alkalmazásával vállal részt.
Így a lakások bekerülési árai jóval a piaci ár alatt lesznek, tervek
szerint az első családok beköltöztetése a szeptemberi iskolakezdés előtt várható.

Tápszentmiklós önkormányzatának programja a település létszámának növelését, a családok segítését kiemelten kezeli. Ez az intézkedés is ezt erősíti. Az önkormányzat tavaly három családot költöztetett a községbe, így 22 gyermekkel gyarapodott az óvodai és az iskola létszám, a most meghirdetett program ennek folytatása.

Bővebb felvilágosítással Kovács József polgármester személyesen vagy a 96-os körzetszámú 554-019-es telefonon szolgál – a lakások tervrajzait bárki megtekintheti a tápszentmiklósi polgármesteri hivatalban.
Az összesen nyolc új otthonba több gyermeket nevelő családokat várnak.

Olvasóink írták

 • 7. Reális 2008. szeptember 23. 14:19
  „Penczu! Most mi van? Mégis felépült, mégis elkészült, minden családfő dolgozik, és jól érzik magukat Tápszentmiklóson!
  Nézz a tükörbe és szégyelld magad, amiért ilyen bunkó voltál!!!”
 • 6. penczu istván 2008. június 27. 09:46
  „Hazugság az egész ez csak a polgármester reklámfogása.
  Azok a szegény családok kik odaköltöztek adoság csapdába
  kerültek.A befogado falu meg idegeneknek tekinti öket se élet se munka csak kiszolgáltattotság!”
 • 5. TIBOR 2008. január 14. 22:55
  „ÉN CSAKK AZT MONDOM ,SZERETNÉK OTT ÉLNI.HAJRÁ TÁPSZENTMIKLÓS!”
 • 4. írígykedő 2008. január 10. 18:27
  „Ez igen! Valamikor volt egy szlogen. " Nálunk mindig történik valami" Ez jellemző Tápszentmiklósra. Náluk mindig történik valami jó! Hogyan is van ez? Tápszentmiklóson mindenre van pénz, nálunk pedig még arra sincs, hogy karácsonykor a gyerekeinknek adjanak három szem szaloncukrot? Nem értem. Valami itt nincs rendben. Vagy Tápszentmiklós kiemelt támogatásban részesül? Nem hinném. Ott az önkormányzat azért dolgozik, amiért oda választották az emberek a tisztségviselőket. Szívből és nem érdekből döntenek. Gratulálok és sok sok sikert kívánok az országosan is népszerű polgármesterüknek.
  No persze a tápszentmiklósiaknak is amiért ilyen vezetőjük van.”
 • 3. 1 hozzászóló 2008. január 10. 12:53
  „Büszkék lehetnek az ott lakók az önkormányzatukra!!! Ott legalább tesznek valamit a falu jövője érdekében!!! Hajrá Tápszentmiklós!!!”
 • 2. 1 hozzászóló 2008. január 10. 12:52
  „Ez mind szép és jó, de legfőképpen irigylésre méltó. A mi falunkban még az 1-2 ezer forintot is sajnálja tőlünk az önkormányzat és olyannak adja, akinek amúgy is van. Nekünk még saját lakásunk sincs, és sajnos segítőre, támogatóra sem "bukkantunk". Nekünk valahogy soha senki nem akar segíteni :(”
 • 1. Miska 2008. január 09. 21:55
  „Elismerés és köszönet Tápszentmiklós Önkormányzatának. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy helyben történjen az oktatás. Más gazdagnak látszó önkormányzat, például a kunszigeti kétes hírű alapítványnak adta át az oktatási feladatokat. A bajban látszik meg, hogy ki a magyar! Aki eladja a jövőt az nem tekinthető hazafinak! Ebben a mai kormány felelőssége nem vitatható, de nem is a hazafiságról híresek! A döntések helyben és a szívekben születnek. Hajrá Tápszentmiklós!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havonta tízezer új adós kerül a feketelistára

Magyarország - Az utóbbi hónapokban megtorpant az az ugrásszerűen növekvő tendencia, amely a felvett… Tovább olvasom