Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Társalgás angol anyanyelvűekkel

Győr - Az Egyesült Államokban fejlesztették ki és Magyarország lesz az első nem angol nyelvű ország, ahol megszervezik az angol társalgási találkozókat, s nálunk elsőként Győrben.
Az ötlet a tengerentúlról származik, az Amerikai Egyesült Államokban a bevándorlók nyelvtanulásának segítésére találták ki, szerveztek kötetlen találkozókat, amelyeken angol anyanyelvűekkel társaloghattak a tanulók. Kötetlen beszélgetéseken gyakorolhatták az angolt. Hasonló tanfolyamokat indítottak aztán később Angliában és Indiában, eddig mintegy harmincháromezret. Magyarország lesz a világon a negyedik ország, ahol ezt a módszert alkalmazzák és tesztelik, és az első nem angol nyelvű ország, nálunk pedig elsőként és egyelőre egyedüliként Győrben szerveznek ilyen találkozókat, később a fővárosban és máshol is.

Idehaza kevés a lehetőség arra, hogy az angolul tanuló angol anyanyelvűekkel találkozzon, s ha mégis, amikor beszélni kellene, lehetne, elfogy a bátorság, a gátlásos tanuló nem mer megszólalni, pedig csak és kizárólag a nyelv gyakorlása mélyítheti el a tudást, adhat használható nyelvtudást. Ezen szeretne segíteni az angol társalgási estek megszervezésével a Győrött működő Holnap Iskolája. Angliából és az USA-ból tíz tanár vesz részt majd az angol társalgási esteken, amelyek még csak nem is hasonlítanak a nyelvórákra, hiszen vacsora keretében tartják. Szórakozás, étkezés közben beszélgethetnek mindig új témákról, lassú tempójú angol nyelven, ahol a tanár nem is tanár, csupán vezeti a társalgást.

A húsz órából – húsz héten át tartandó – kurzus ingyenes, a vacsorához kérnek hozzájárulást. A tanfolyamhoz készített jegyzetek az internetről letölthetők, s akinek nem áll módjában ez, annak elkészítik szerény térítés mellett. Külön-külön tanfolyamokat terveznek középiskolásoknak, egyetemistáknak-főiskolásoknak, üzletembereknek és háziasszonyoknak, s gondolnak a kezdőkre, a középfokú tudással bírókra és a haladókra is. Azt tervezik, hogy a tanfolyamokat egyebek között a Széchenyi-egyetemen tartják majd, illetve a belvárosi Big Ben klubban.

A tanfolyamokra kizárólag interneten lehet jelentkezni, így lesz mód arra, hogy a szervező állandó információcserében lehessen a jelentkezőkkel. A szervező tisztában van azzal, hogy ez egy hatalmas vállalkozás és a sikere mindenekelőtt azoktól függ, akik élni kívánnak a lehetőséggel, hogy használható angolnyelv-tudásra tehessenek szert, ki-ki a maga szintjén.

A szervezők elérhetősége: www.alphaforesol.org/hungary (Tel.: 30/552-7854.)


Ferenczi József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóparknyitás Marcalvárosban

Győr - Birtokba vették a gyerekek Marcalvárosban azt a játszóparkot, amelyik negyedikként készült el… Tovább olvasom