Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Tárlat az OTP székházában

Győr - Az OTP rendhagyó módon győri székházában most már időről időre művészeti tárlatokat szervez. Most egy gyűjteményes tárlat tekinthető meg a pénzintézet közösségi terében. Az OTP-tárlat megnyitójára Molnár György nyugdíjas gépészmérnököt kérték fel, az ő szavaival ajánljuk olvasóink figyelmébe a kiállítást.

„Nagy örömmel tölt el, ha alkalom nyílik Győrben a város kulturális életébe bekapcsolódni, általam tisztelt és nagyra becsült művészeket bemutatni, műveikkel megismertetni a város szépségek iránt fogékony közönségét.

Ezért szeretném mindenekelőtt megköszönni a bank vezetőségének, hogy modern épületében kialakította ezt a műalkotások bemutatására alkalmas teret, és ezzel rászolgált a korombéli emberek által még jól ismert remek humorista, Benedek Tibor által megalkotott JÓTÉPÉ névre.

És ezért köszönöm meg Szalma György barátomnak, ennek az Erdélyből származó építész-műpártoló-műgyűjtőnek, hogy még a 70. életévén túl is visszajár fatornyos, székely kapus szülőhazájába, felkeres olyan művészeket (vagy leszármazottjaikat), akikről a rendszerváltás előtt nem, vagy csak nagyon keveset tudtunk, hírüket hozza, elhozza műveiket, kiállítja és ezáltal bepillantásra ad lehetőséget a külhoni magyar művészet egy érdekes szeletébe.

A művészet csatákat nyerhet, még a szélmalmok elleni harcban is – lehetne mottója a kisplasztikának, amely az OTP székházában látható munkaidőben. Fotó: Szük Ödön

Kós Károly a trianoni békekötés utáni dermedt csendben következőképpen buzdítja cselekvésre a leszakított részek magyar művészeit:

`Akarunk művészetet, élőt, szervest, nélkülözhetetlent? Lehetséges-e ez? Lehetséges, mert muszáj, mert szükségünk van rá, tehát lesz erőnk is hozzá. Művészeink vannak. Itt-ott szerteszórva. Mi sem tudunk róluk, ők sem tudnak rólunk. Hát ismerkedjünk meg egymással!`

Hát ismerkedjünk meg mi is ezúttal négy erdélyi születésű neves szobrászművésszel s kiállított alkotásaikkal."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Nagy biztonsággal végrehajtható`

Győr - Az utóbbi évek talán legjobban átgondolt költségvetésének ítélte a csütörtöki győri… Tovább olvasom