Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Tárlat a távol-keleti, afrikai és óceániai művészetből Győrött

A Patkó Imre-gyűjtemény újrarendezett távol-keleti, afrikai és óceániai anyagából nyílik állandó kiállítás a Múzeumi világnap alkalmából szerdán Győrött.
A tárlaton látható egzotikus tárgyak évszázadokat ölelnek fel, képet adnak a keleti művészet sajátosságairól, és felidézik a törzsi kultúrák világát - mondta Székely Zoltán, a Xántus János Múzeum igazgatóhelyettese kedden az MTI-nek.

Patkó Imre 1983-ban elhunyt író, publicista - az MTI egykori munkatársa - Győrre hagyta gyűjteményét. A kollekciót XX. századi képzőművészeti, festészeti és grafikai munkák, köztük Egry József, Kassák Lajos, Bálint Endre, Barcsay Jenő, Kondor Béla művei alkotják. Ehhez kapcsolódik az afrikai, az óceániai és a távol-keleti néprajzi és iparművészeti anyag, most ezek különleges darabjait tárják az érdeklődők elé.

A Múzeumi világnap alkalmából megemlékeznek a győri múzeumalapító Rómer Flóris bencés szerzetesről, és megkoszorúzzák a közgyűjtemény főépületével szemben felállított mellszobrát - ismertette a programot az igazgatóhelyettes.

Emellett szakmai tanácskozás is lesz, amelyen a szakemberek áttekintik az önkéntesek múzeumi foglalkoztatásának lehetőségeit. Csécs Teréz, a konferencia szervezője elmondta, hogy a résztvevők tájékoztatást kapnak a közérdekű önkéntes tevékenység törvényi szabályozásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri kórházfejlesztés: kiválasztották a kivitelezőt

Eredményesen zárult a győri kórházfejlesztés kivitelezői pályázata. Tovább olvasom