Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Tápszentmiklóson az idei évben is könnyebb lesz az iskolatáska

"A Tápszentmiklósi önkormányzat nem engedi, hogy a válság begyűrje azokat a szociális juttatásokat, amely évek óta jellemzi a település szociális ellátórendszerét" - mondta portálunknak Kovács József, Tápszentmiklós polgármestere.


"Bár a gazdasági válság Tápszentmiklóson is jelen van, eddig sikerült legyőzni a nehézségeket és az önkormányzat intézkedései felülírták a válság tüneteit.

A településen országosan is egyedülállóan támogatják az iskolakezdést, amely óriási segítséget nyújt a családoknak.

A község támogatási rendszere évről évre stabilan működik és a támogatási összegek ha kis mértékben is, de évente emelkednek.
Így van ez ebben az esztendőben is, hisz az óvodások az addigi három ezer forint helyett öt ezer forintos óvodakezdési támogatásban részesülnek.

Ez az összeg 52 óvodást számolva 260 ezer forintot jelent. Az iskolások idén is ingyen kapják a tankönyveket és a füzetcsomagokat.

Ezen felül a négy község által fenntartott Iskola Fenntartási Társulás intézményeibe járó 210 tanuló iskolakezdési támogatás címén tíz ezer forint vehet át tanulónként a tankönyvek kiosztásakor.

A 210 általános iskolást érintő támogatás a tankönyvekkel és füzetcsomagokkal együtt közel 4 millió forintos terhet jelent.

A középiskolásokat is támogatják Tápszentmiklóson. Ennek összege is emelkedik, az idei évben nyolc ezer forintot kapnak a a tápszentmiklósi állandó lakhellyel rendelkező középiskolások. Ők 70-en vannak és ez 560 ezer forint kiadást jelent.

A felsőoktatásban részt vevő tápszentmiklósi tanulók két és három szintű ösztöndíjban részesülnek, melynek összege havonta tanulónként 10 és 15 ezer forint között mozognak.

Hogy mit jelent ez a segítség a családoknak, könnyen kiszámítható.
Vegyünk egy három gyermekes családot példának, ahol egy gyermek óvodás, míg kettő az általános iskolába jár.

Óvodakezdésre tisztasági csomag vásárlása: 5.000.- ft
Iskola kezdésre füzetcsomagok: 2x 3.500.- ft 7.000.- ft
Tankönyvek: 2x 8.000.- ft 16.000.- ft
Táska, egyéb kiegészítők: 2x 15.000.- ft 30.000.- ft

Összesen tehát minimum 58.000.- ft-ba kerül a családnak az óvoda és iskolakezdés. Ebből Tápszentmiklóson az önkormányzat ennek a családnak 48.000.- ft-ot biztosít, így a három gyermekes család 10 ezer forintból megússza a szeptemberi iskolakezdést" - közölte Kovács József.

Olvasóink írták

  • 1. jucika8000 2010. augusztus 16. 21:24
    „Hát le a kalappal a polgármesterük elött,büszkék lehetnek rá a Tápszentmiklósiak!!!!!!!!!Vajon a megye többi területén miért nem támogatják ennyire a családokat???!!!!!Elgondolkodtató!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pedig ha Tápszentmiklóson van rá pénz a költségvetésből, akkor máshol is lehetne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néha nehézségekbe ütközik a felmondás is

Határozott idejű szerződés esetén, munkahelyváltás indokkal milyen felmondással lehet felbontani a… Tovább olvasom