Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Tápszentmiklósi Iskolafenntartási Társulás: ötmilliós támogatás 210 diáknak

Ötmillió forinttal támogatja az általános iskolások iskolakezdését a Tápszentmiklósi Iskolafenntartási Társulás.
Tápszentmiklóson nem engednek a korábban bevezetett gyakorlatból és az idei tanévkezdést is jelentős összeggel támogatja a négy község társulása. A 210 tanuló ingyen jut a tankönyvekhez, a füzetcsomagokhoz és a legfontosabb tanulói eszközökhöz. Ezen kívül minden általános iskolás tíz ezer forintos támogatást vehetett fel a tankönyvosztáskor. Sőt az idei évben az általános iskola 24 első osztályos kisiskolása 20 ezer forintos rendkívüli támogatásban is részesült.

Kovács József polgármester elmondta, hogy a társulás négy települése, Tápszentmiklós, Győrasszonyfa, Lázi és Tarjánpuszta önkormányzatai az iskola biztonságát, létét nagyon fontosnak tartja és ezért kiemelten támogatják az iskolakezdést.

A felsorolt támogatások ötmillió forintos kiadást jelentnek a társulásnak. A polgármester szerint, amíg lehetőség van rá, támogatni fogják az iskolakezdést.

Minden család számára komoly anyagi terhet ró a szeptemberi iskolakezdés

Tanulónként a tankönyvek 10-12 ezer, a füzetcsomagok 2 ezer forintba kerülnek. Így egy kétgyermekes család esetében közel 50 ezer forintos megtakarítás jelentkezik a családnál a felsorolt támogatásokkal.

Kovács József elmondta, hogy Tápszentmiklóson az óvodások is kapnak óvodakezdési támogatást gyermekenként 5 ezer forintot, míg a középiskolásokat 8 ezer forinttal segíti az önkormányzat.

A polgármester szerint ezek a támogatások nem azt jelentik, hogy az önkormányzat pazarló gazdálkodást folytat, hanem átérezve a családok anyagi terheit, a nehézségeket, ha erőn felül is, de kötelezőnek érzi a segítségnyújtást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért késik rendszeresen a vonatom? Áldatlan állapotok a vagonok mosdójában?

Sokszor hallhatjuk a peronon várakozva a gyakran felcsendülő mondatot: a vonat késik. Tovább olvasom