Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Tápszentmiklós: Pecsét került a hosszú távú együttműködési megállapodásra

A hét végén a Tápszentmiklósi Önkormányzat Képviselő testülete nem kevesebb mint 1220 km-t tett meg azért, hogy egy hosszú távú együttműködési megállapodás tervezetére aláírás és pecsét kerüljön.
Az egész napos programban szerepelt az ismerkedés, az felek által megfogalmazott célok megbeszélése és természetesen nem maradt el a közös kapcsolatba bevont települések meglátogatása sem.

Tápszentmiklós régebb óta keresi a kapcsolatot olyan településekkel, amelyekkel együttműködve kölcsönösen tudják segíteni egymást, akár a munkalehetőségek megteremtése terén is.


Az előkészítő munkák után a hét végén utazott ez teljes létszámban a Tápszentmiklósi Képviselő testület a Romániai Agriesu településre, amely 11 másik községgel együtt alkot egy egységes hivatalt.

Az összességében 7.000 lakosú települési csoportot az Agriesu-i alpolgármester, a Nádadaróci Lelkész Asszony és még három vezető képviselte a közös, egész napot igénybe vevő megbeszélésen.


A közös program része volt Makófalva községben működő két munkahely megtekintése is. A 400 lelkes kisközségben működik sikeresen egy angol  érdekeltségű varroda üzem is, ahol műanyag táskákat készítenek. Itt 96 fő dolgozik folyamatosan. de ugyanezen községben egy kő megmunkálást végző üzem is van, itt 24-en dolgoznak.

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására Nádasdarócon került sor, ahol a felek elkötelezték magukat az egymás kölcsönös segítésére.

A megállapodás pontjai természetesen kultúrális, művészeti oktatási és egyéb más együttműködési célokat is tartalmaznak.A felek megegyeztek abban, hogy a román fél delegációja rövidesen viszont látogatást tesz Tápszentmiklóson.

A megállapodást Tápszentmiklós részéről Kovács József polgármeter, Ahiresu részéről Both György alpolgármester írta alá.

Olvasóink írták

 • 3. verembele 2012. szeptember 14. 09:30
  „Tisztelettel:
  polgi. Mire fel ez a sértődés? Errefelé, ha valaki akár egyet is kérdezni mer, akkor az csak rosszindulatból lehet?
  Egyébként ajánlom mégegyszer elolvasni az írásom és talán megvilágosodás lőn...Én valahogy inkább csak gratuláltam.
  A választ Öntől kielégítően megkaptam.
  Az utolsó mondat viszont teljesen felesleges volt..."rosszindulat" ez már inkább politika..saját magát minősíti...
  Paranoia...itt mindenki csak keresztbe tesz....
  Részemről lezártam a témát.
  Üdv.”
 • 2. polgi 2012. szeptember 12. 17:22
  „Igen, valóban szinte minden belefér. De csak pár dolgot teszek hozzá a kérdezőnek. Pl: gyermekek kölcsönös üdültetése, nyári táborozások biztosítása, családok baráti kapcsolatainak összehozása, települések egymás közti segítése. Szerintem a kezdeményezésbe és megvalósításba nem kellene a rosszindulatot belevinni.”
 • 1. verembele 2012. szeptember 12. 15:17
  „Tisztelettel:
  gratula...Példa értékü..
  Ici-pici kérdés:
  "A megállapodás pontjai természetesen kultúrális, művészeti oktatási és egyéb más együttműködési célokat is tartalmaznak"
  " és egyéb más" Az egyéb más mit jelent? Abba szinte minden belefér.....
  Bocsi, de tisztázzuk eme kérdést.
  Üdv.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt otthon vagy! Segítő centrumot adtak át Győrben

A „Családi Kör" egy olyan virtuális (www.csaladikor.maltai.hu) és valóságos Centrum (Győrben a… Tovább olvasom