Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Tapsifülesekből nem lesz vacsora

Húsvétra sok gyermeket leptek meg élő kisnyúllal a családtagok. A megunt tapsifülesek közül eddig tizenötöt adtak le a győri állatkertben, ahol megfelelően gondoskodnak róluk, s a tévhitekkel ellentétben nem kerülnek az oroszlánok tányérjába.
Az állatok többsége csak egy rövid ideig köti le a gyerekek figyelmét. A legtöbb húsvéti nyuszi a túlzott dédelgetés és a helytelen táplálás miatt hamar elpusztul, de a túlélők többségét sem tartják ideális környezetben. Ha valaki jó helyen szeretné tudni a kedvencét, akkor idén is leadhatja azt a győri vadasparkba.

A Xantus János Állatkert nyuszisimogatója mindig népszerű a kicsik között, az utóbbi néhány hétben pedig különösen megnőtt a környékén a gyerekforgalom. Az óvodások és iskolások itt jelenleg harminc tapsifülessel találkozhatnak – tudtuk meg Kapa Ágnestől. A vadaspark zoopedagósa érdeklődésünkre elmondta: eddig tizenöt nyulat adtak le náluk, amelyeket egyelőre megfigyelésre elkülönítettek.

A tapsifülesek meglepően jó állapotban érkeztek az állatkertbe, de mindegyiket tüzetes vizsgálatnak vetették alá, és védőoltást is kaptak.
Az egészségesek két hét után kerülnek a nyuszisimogatóba, ahol folyamatosan figyelik, hogyan fogadják be őket a többiek.

A zoopedagógus cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy sok nyusziból a vadállatok eledele lesz. A győri vadasparkban nem szokás tápláléknak adni a tapsifüleseket, viszont kétségtelen, hogy az állatokból telente jó néhány elpusztul a hideg idő miatt.

A hétesztendős Gunyhó Károlyt is meglepték szülei húsvétra egy kisnyúllal. A nyúli kisfiú fájó szívvel, de tegnap édesapja kíséretében az állatkertnek adta kedvencét, mint mondta: legalább játszópajtásokat kap, otthon egyedül és csak ketrecben lehetne, hiszen ha kiengednék, bántaná a kutyájuk.

Kapa Ágnesék – a korábbi évek tapasztalataik szerint – a legtöbb leadott tapsifülesre a jövő hét tájékán számítanak. A portán kihelyezett dobozba lehet beletenni a kisnyulakat, ahonnét a gondozók rögtön elviszik azokat. A zoopedagógus azt is elmondta, hogy több látogató érdeklődött már az iránt, hogy a leadott nyulakból vihetnek-e haza. Erre azonban nincs lehetőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes falburkolatok

Morbid kijelentés: könnyen márványlap alatt találhatja magát, aki óvatlanul sétál a győri… Tovább olvasom