Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

TAPS-díj: Micsoda nők és micsoda színészek!

A TAPS-díj jelöltjei között négy kiváló színésznő közül választhatnak az olvasók, ki lesz a kedvenc. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen mindegyikük izgalmas, különleges egyéniség.

Nők a javából! És színészek a javából. Szubjektív bemutatónkban megpróbáljuk egy kicsivel közelebb hozni őket a szavazókhoz. Az biztos, aki egyszer is látta, hallotta őket, nem felejti el.

Lázin Beatrix
Legutóbb a Carmenben kápráztatta el a közönséget, természetesen a címszerepet énekelve. Hosszú évek óta jelen van a hazai, de leginkább a győri opera-, néha operettszínpadon. Verdi Traviatájával debütált Győrött 2002-ben, Flórát énekelte.

Könnyű volt megszeretni és megkedvelni őt. 2004-ben már azt írta róla lapunk, hogy: "A Toscában Lázin Beatrix élete első igazán nagy szerepét bravúrosan, hitelesen és meggyőző erővel hozta létre. Énekhangja sok lehetőséget ígér." És ő élt is ezekkel a lehetőségekkel. Közönségének, ahogy egy kritika a Csárdáskirálynőben megformált szerepéről, Szilviáról is írta, soha nem okozott csalódást.

Lázin Beatrix
Lázin Beatrix

Szina Kinga
Ebben az évadban a Pletyka című darabban volt lehetősége partnereivel egy jót komédiázni. A Györgyike drága gyermekben pedig Anna szerepében elgondolkodtatni a publikumot.

A közönség ezekért is kedvelheti a 2001 óta Győrött játszó színésznőt, de ha a Portugál "bicikliakrobata" kocsmajáró Jucikájára gondolunk, máris pontosan értjük, mire képes egy jó színésznő a közönséget rabul ejtő alakításáért. Drámai alkat, de kétségtelen tény, hogy a vígjátékokban is kiválóan megállja a helyét.

Bámulatos átváltozóművész, aki ha kell, megejtően kedves, szerény, szinte gyermeki, máskor pedig valósághűen közönséges és mégis szívszorítóan eredeti. 2008-ban kapott Kisfaludy-díjat.

Szina Kinga
Szina Kinga

Mihályi Orsolya
"Orsi olyan fiatal színésznő, akire minden színháznál szükség lenne. Kitűnő karakterérzékkel és elemi humorral rendelkezik, ráadásul csinos, és technikailag is felkészült, jó a beszédtechnikája és megbízhatóan énekel.

A színpadi mozgás az egyik legnagyobb erőssége, egyéni gesztusaival, mimikájával és különleges hangszínével könnyedén formál meg akár szélsőséges karaktereket is. Kortalan alkat, és komolyan gondolja a hivatását, ezért – szerintem – hosszú és eredményes pályafutás elé néz" – mondta róla Kszel Attila rendező, összefoglalva Mihályi Orsi színésznői lényegét.  2011-ben kapott Kisfaludy-díjat.

Mihályi Orsolya
Mihályi Orsolya

Agócs Judit
A Győri Nemzeti Színházban 2008 júniusában Kisfaludy-díjat kapott, korábban pedig Mensáros László-emlékgyűrűt.
Szerepelt a Portugálban, a Hajmeresztőben és színházi gálák háziasszonyaként is láthattuk és szerethettük. Jellegzetes hangja megszámlálhatatlan szinkronszerepből is ismerős lehet a közönség számára. Képes puszta jelenlétével szavak nélkül is hangulatot teremteni. Erre legjobb példa talán a Hoffmann meséi előadása volt Győrben, ahol csak bejött a színpadra, majd kiment, ám színészi jelenléte betöltötte az egész rivaldát.

Agócs Judit
Agócs Judit

Szavazólap. Beküldhető szavazólapot mai számunkban talál. Szavazni interneten a www.kisalfold.hu oldalon is lehet. A szavazók között színházi belépők és színházi relikviák találnak gazdára. Díjátadó gála: május 24., Győri Nemzeti Színház, Csillárterem.

 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ér László kilencvenéves

Él egy kedves, idős kollégánk Győrött: Ér László április 20-án kilencvenéves. Amikor a mai újságunk… Tovább olvasom