Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

TAPS-díj - Bemutatjuk a jelölteket

Elsőként Ungvári Istvánról és Bartha Alexandráról olvashatnak.

Bemutatjuk a TAPS-díjra jelölt színészeket, zenészeket. A teljes jelöltlistát tartalmazó szavazólapot itt találják >>

A szavazók között Kisalföld-ajándékokat, vers CD-t, Gyógy-ír-könyveket sorsolunk ki. A TAPS Operett Gála május 12-én lesz délután 3 órakor a Győri Nemzeti Színházban. A belépőt váltók között családi vacsorát és ebédet sorsolunk ki a Rába Hotel City Center Belga éttermébe, melyeken a díjazottak közül is részt vesz majd valaki!

Ungvári István

Az epizódszerep kategóriában jelölt színész emlékezetes alakítást nyújtott A nevető emberben Barkilphedróként. Ungvári Istvánt nem egy főszerepben láthatta már a közönség, de színészi kvalitásait Viktor Hugo darabjában is megcsodálhattuk.

Ungvári István
Ungvári István

„A színház számomra magát az életet jelenti. A közönségnek a szeretetet szeretném leginkább átadni. És ha lehetséges, a tudást. A megismerés, a felismerés bizonyosságát. Mint nagyon sokan, magam is azért választottam a színészi pályát, mert exhibicionista vagyok. Talán ha lehet ilyet mondani, a jobbik fajtából, aki nem csupán öncélúan, hanem mint hírvivő mutatja meg magát. Abban, hogy színész lehettem, sokat köszönhetek a szüleimnek, akik támogattak ebben a pályaválasztásban, és Galkó Bencének, valamint mestereimnek a főiskolán. Mindig érdekelt az újdonság, a megújulás, hiszen előre kell haladni. Ám színházi szerepálmom nincs. Attól tartok, egyszer még megkapnám..."

A hétköznapokról is faggattuk a színészt: „A színház kitölti a mindennapjaimat, és a városban, Győrben, amit nagyon szeretek, mert egy élhető város, a szabadidőmet azzal töltöm, hogy felkészülök azokra a napokra, amikor szabadidőből egy csepp sem jut nekem."


Bartha Alexandra

Bradshaw Anna (A nevető ember) szerepéért kapta a jelölést a fiatal színésznő. Amint Bartha Alexandra elmondta nekünk, olyan élményeket szeretne adni a nézőknek, amivel azonosulni tudnak, ami megoldást vagy feloldást ad az életükben. Nevessenek, sírjanak, találjanak kapaszkodót, segítséget a színházban.

Bartha Alexandra
Bartha Alexandra

A miért akart színész lenni kérdésünkre azt felelte: „Egyértelmű utam volt a színjátszás felé. Táncos voltam és elég korán, már 17 évesen megtaláltak az apróbb szerepek a József Attila Színházban. Számos fontos ember volt az életemben, Barta Mária – Isten nyugtassa – letette az alapokat, Korcsmáros György szerződtetett Győrbe, ezáltal rengeteg lehetőséget kaptam, megismerkedtem remek színészekkel, akiktől sokat tanultam."

A karrierjével, terveivel kapcsolatban is faggattuk a művésznőt: „Egyre inkább érdekelnek a prózai előadások, leginkább az alternatív színházak, az improvizációs technikák. Leginkább drámát játszanék. Érdekelnek a musicalek, de más formában, hogy a zenei részek ne külön legyenek a prózától, hanem egységet adjanak, egyenrangúak legyenek. A rendezést is szívesen kipróbálnám. Persze rengeteget kell még tanulnom, mire odáig eljutok. De azt már tudom, hogy minden színészemmel úgy bánnék, mint a hímes tojással..."


Epizódszerep-jelöltek:

Bartha Alexandra – Bradshaw Anna (A nevető ember)
Mézes Violetta – özv. Vecserák Károlyné (Finito)
Pingiczer Csaba – operatőr (Finito)
Posonyi Takács László – Bicke B. László (Finito)
Ungvári István – Barkilphedro (A nevető ember)
Szavazzon a kisalfold.hu internetes oldalon!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a fűnyírás Győrben

A múlt héten felkészítették a gépeket, hétfőn pedig a GYŐR-SZOL Zrt. megkezdte a városi… Tovább olvasom