Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Tápon is elindult az Élelmiszerlavina

A jótékonysági kezdeményezés révén idén 37 önkormányzat és civil szervezet kapott több millió forint értékű vetőmagot, amelyeket összesen 67 hektárnyi termőföldbe vetnek el ezekben a napokban.

Győr-Moson-Sopron megyéből Táp is sikeresen pályázott.

– Történetének legtöbb résztvevőjével indult el a napokban az Élelmiszerlavina, idén harminchét önkormányzatot és civil szervezetet támogatunk, így minden eddiginél szélesebb körben valósul meg a jótékonysági program – hangsúlyozta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszer-bank Egyesület elnöke. Hozzátette, a program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben burgonyát, zöldborsót, csemegekukoricát, karfiolt, vöröshagymát, fejeskáposztát, paprikát termelnek, majd ezt odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek, időseknek, rászorulóknak, fogyatékkal élőknek, szociális intézményeknek.

A program különlegessége, hogy a támogatottak szakmai felügyelettel saját maguk termelnek, mondta Czigány Tibor, a Syngenta Kft. ügyvezető igazgatója. Így azt is megtanulják, hogy később a saját kertjüket hogyan hasznosítsák, s ezáltal visszataláljanak a munka világába.

Tápon az önkormányzat földjén indult a művelés, amelynek teljes folyamatában a rászorulók vesznek részt. A területhez legközelebb eső önkormányzati tulajdonban álló vízforrásból biztosítják az öntözést. A munkához szükséges kézi eszközök rendelkezésre állnak, a gépi művelés pedig helyi gazdák önkéntes támogatásával történik. A terményekkel a településen rászorulóit szeretnék segíteni, sokan közülük idős, beteg emberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZEN 2014: több program, több vendég a győri fesztiválon

Az egyetem, a város és a gazdaság együttműködése - ennek fontosságát hangsúlyozták többen is a Széchenyi Egyetemi Napok kapcsán szerdán. Tovább olvasom