Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Tanyagondnok a városban

A Téthez tartozó Tétszentkúton tanyagondnoki szolgálatot szervezhet az önkormányzat, hogy a szolgáltatásokhoz a búcsújáró helyként ismert ˝peremkerület˝ idős és többgyermekes lakói is hozzájussanak.

– A házi jelzőrendszeres segítségnyújtás szervezésekor jártuk végig a település időseit egy alföldi viszonyokat is ismerő szociális szakértővel.

Akkor jegyezte meg, hogy szerinte a tanyagondnoki szolgálat nálunk is beválna. Utánanéztem, hogyan igényelhető hozzá az állami támogatás és javasoltam Tét vezetésének, vezessék be. Ugyanis annak ellenére, hogy város, bizonyos városrészei megfelelnek a központi finanszírozás feltételeinek – mondta el Szalai Lászlóné, aki a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Gyermekjóléti és Szociális Intézményét vezeti. Tájékoztatása szerint az önkormányzat normatívát igényel a szolgálathoz Tétszentkútra vonatkozóan, amely közigazgatásilag a városhoz tartozik és belterületnek minősül, mégis szolgáltatáshiányos területnek számít.

A szentkúti 125 lakos közül valószínűleg az idősek és a többgyermekesek élnek a lehetőséggel, legalább harmincan. A várhatóan szeptemberben kezdődő ellátást az önkormányzattól kérhetik. Ennek része lesz többek közt, hogy autóval elszállítják őket a hivatalokba és kiviszik nekik az ebédet, amit a város szociális étkeztetése révén kaphatnak.

– Már várom, hogy megszervezzék a tanyagondnoki szolgálatot. Se kutyám, se macskám, betegen élek. De vannak nálam betegebbek, idősebbek is, nyolcvan felettiek, ők is várják ezt az ellátást – mondta el Smodics István. Számára az jelentene segítséget, ha gyógyszertárba, orvoshoz vinnék el Tétre. ˝Így kicsit kimozdulhatok a négy fal közül. Isten áldja meg, aki ezt elintézi˝ – fogalmazott a tétszentkúti idős férfi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrán cigaretta az autóban - több mint 3 millió forint értékben

A pénzügyőrök az M1-es autópálya egyik pihenőhelyén ellenőriztek egy osztrák rendszámú, szerb… Tovább olvasom