Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Tanulók, hallgatók számára ösztönző példa lehet a Horváth Ede-ösztöndíj

A tanévnyitókon adták át a Rába-gyár egykori vezérigazgatójáról, Horváth Edéről elnevezett tanulói ösztöndíjakat a Széchenyi István Egyetemen és a Lukács Sándor Szakképző Iskolában.

"Ösztönző példa a tanulók számára, hogy volt egy ember, aki szakmunkásból küzdötte fel magát egy világszínvonalú termékeket előállító gyár vezetőjévé" – mondja a Lukács Sándor Szakképző Iskola igazgatója, Rákóczi Tibor, majd hozzáteszi: "Fontos visszaadnunk a szakmák becsületét.

Azt gondolom, egy jó szakember a mai világban keresetével, munkájával, megbecsült tagja lehet a közösségnek. A Horváth Ede Emlékalapítvány ösztöndíja ezért is fontos. Az ösztönzésre szükség van, hiszen a munka, a szakmák becsületének visszaadása nem egyszerű és nem gyors folyamat."

A Lukács szakképző iskolában Horváth Edéné Vali néni, Horváth Ede özvegye gratulál a díjazottnak. Fotó: Bertleff András
A Lukács szakképző iskolában Horváth Edéné Vali néni, Horváth Ede özvegye gratulál a díjazottnak. Fotó: Bertleff András

Szakmunkástanulónak a korábbi években azok a fiatalok jelentkeztek, akiket "a szél sodort csak a szakma közelébe". Tanulmányi eredményeik rosszak voltak. Ám mára ha lassan is, de változik a helyzet.

"Komoly ipari kapcsolatokkal rendelkezünk. Akik nálunk végeznek, több százmilliós berendezéseken kell hogy dolgozzanak. Ha nem értik a szakmájukat, óriási kárt tudnak csinálni. Az a célunk, hogy egyre több, magasan kvalifikált szakmunkás kerüljön ki az iskolánkból. Ehhez segít a Horváth Ede-ösztöndíj is."

A Lukács szakképző iskola és a Széchenyi István Egyetem is a legnagyobb saját területén a régióban. Mindkét helyen komoly, az autógyártással kapcsolatos oktatás folyik. A Horváth Ede Emlékalapítvány ezen a szakterületen tanuló győri egyetemisták és középiskolások részére hirdette meg ötödik ösztöndíjpályázatát.

A tanévnyitókon a kuratórium elnöke: Horváth Edéné Vali néni, valamint tagjai: Fehérvári Alfrédné Horváth Borbála és ifj. Horváth Ede adták át az elismeréseket.

Csiszár Gábor, Pacsmár Patrik, Németh János, Niederhoffer Ábel a lukácsosok közül, Hertner Dávid, Takács Dániel, Csizmazia Gábor, Madarász Benjámin, Kövi Tamás, Szigeti Mark és Bárány Zsolt pedig az egyetemi hallgatók közül kapott elismerést. Az egyetemisták száz-, a szakmunkástanulók ötvenezer forintos segítséget kaptak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem nyitott ki a baráti bölcsőde

Gyerekzsivajtól kellene hogy hangos legyen a baráti bölcsőde, mégis csend van. Húsz család várja,… Tovább olvasom