Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Tanulni sosincs késő - ez a nyelvekre is igaz

Győr - A felnőttkori nyelvtanulás problémáiról rendeznek május 16-án konferenciát a megyeszékhelyen. A cél tudatosítani az életen át tartó tanulás fontosságát és tanácsokkal szolgálni a korosztály sikeres tanításához. A rendezvényen oktatási intézmények és könyvkiadók is megjelennek ajánlataikkal.
A demográfiai előrejelzések alapján várhatóan csökken a fiatal pályakezdőkből álló munkaerő-piaci utánpótlás a következő években. Többnyire 45–62 éves, értékes szakmai és élettapasztalattal rendelkező, elkötelezett felnőttek dolgoznak majd a munkahelyeken, akiknek azért, hogy versenyképességüket meg is tudják tartani, elkerülhetetlenül részt kell venniük különböző felnőttképzéseken, és idegen nyelveket is érdemes elsajátítaniuk. Ez így persze egyszerűen hangzik, a valóságban azonban ez a korosztály ma még hátrányosnak számít, ki van téve a diszkriminációnak az elhelyezkedésnél, ráadásul a tanulási hajlandósága is alacsony. Nemcsak kevésbé nyitottak, de talán lassabban is ragadnak meg bennük az új ismeretek.

Az idősödő korosztállyal való foglalkozás és eredményessége kevésbé anyagi ráfordítást, inkább szemléletváltást igényel: tudatosítani kell az egész életen át való tanulás fontosságát. Május 16-án éppen ezért rendeznek konferenciát Győrben. A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete és a Hatos és Társa Nyelviskola által szervezett ingyenes előadások délután fél háromkor kezdődnek. Az érdeklődő nyelvtanárokra a szakmai tanácsok mellett nyeremények is várnak.

Az előadók a felnőttkori tanulásról, a tudásmenedzsment és a siker összefüggéseiről, az e-learningről, illetve a karrierépítés és a nyelvtudás kapcsolatáról beszélnek. Valóságos képzési piac kíséri a rendezvényt, a helyszínen, a kereskedelmi és iparkamara épületében ugyanis bemutatkozik ajánlatával több felnőttképzési intézmény és nyelvkönyvkiadó.

Információ

Érdeklődni, jelentkezni a 30/986-2800-as és a 96/529-483-as telefonszá-
mokon, illetve a nyelviskola@hatos.hu e-mail címen lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: nem a pártállami módszerekre

Győr - A KDNP mélyen elítéli azt a kormányrendeletet, amely szerint értelmezésükben a kabinet a… Tovább olvasom