Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Tanulnak és dolgoznak

Egy sikertelen felvételi akár az élet első pofonjaként is felfogható. Az újrafelvételizők azonban több lehetőség közül választhatnak. A győri Vocational Academy és a grandhami főiskola együttműködésének köszönhetően például az Angliában tanulók nemcsak nyelvtudásukat tökéletesíthetik, de tanulmányaik mellett dolgozhatnak is.
A napokban tizenhárom fiatal kezd „új életet": tanulnak és dolgoznak a szigetországi Grandhamben. A halászi Husvéth Edina eredetileg jogra, a budaörsi Tóth Júlia pedig az ELTE nemzetközi tanulmányok szakára felvételizett – sikertelenül. Munka mellett nyelvet szeretnének tanulni, ezért örültek a lehetőségnek. Diákmunka keretében heti 12 órát dolgozhatnak üzleti asszisztensként, hoszteszként vagy gyermekfelügyelőként, ezekre az állásokra biztonsággal kiközvetítik őket.
A testvériskolai kapcsolatot ápoló Nagy László Ottó, a Nemzetközi Szabadidő-szervező Üzletház és a Vocational Academy elnök-igazgatója elmondta, hogy a győri és a grandhami intézményt tizenöt évnyi partnerség köti össze és 2007 helyett a győrieknek mostantól nem kell tandíjat fizetni. Azok a főiskola vagy egyetem előtt álló hallgatók, akiknek „üresjárat" lett volna ez az egy év, biztos munkahelyre számíthatnak, nyelvtudásukat pedig bővíthetik.

– Ezen a téren megbízható társakkal dolgozunk együtt – szögezte le Nagy László Ottó –, jók a visszajelzéseink mind a tanulók, mind pedig a munkaadók köréből. Az elmúlt napokban felmértük a hallgatók jelenlegi nyelvtudását és igyekszünk a kiutazóknak minden segítséget megadni ahhoz, hogy boldoguljanak.

Oláh Zsanett közgazdász-tanár könyvvitelt és gazdasági alapismereteket tanít. A fiatal tanárnő élete egyik legnagyobb lehetőségének tartja, hogy a Győrből kiutazó csoport tagjaként ismét iskolapadba ül és üzleti tanulmányokat hallgat.

– A féléves kurzus során üzleti kommunikációt, marketinget és számvitelt tanulok – mondta a tanárnő –, de emellett szeretném megismerni az ottani oktatás módszertanát, ami nagyrészt a diákok kreativitására és prezentációjára épít. Ezt a jövőben megpróbálom beépíteni a mi tananyagunkba – akár tankönyv vagy jegyzet formájában.
* * *
Uniós csatlakozásunkkal párhuzamosan többen próbálkoznak munkahely-közvetítéssel. Sokan csalódottan térnek haza akár a munkavállalás, akár a kényelmetlen szállás miatt. A Vocational Academy a közvetítésért nem kér pénzt, a diákok esetében a szállás, illetve az étkezés költségeit átutalja a vele kapcsolatban lévő partnerintézménynek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújított zsidó temető

Alig két házhelynyi területen fekszik Pannonhalmán az izraelita temető, melyet hiába szerettek volna… Tovább olvasom