Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Tanösvény a bakonyi erdőben

Furulya- és énekszóval színesített ünnepségen avatták fel tegnap a Bakonyban a Cuha-völgyi pihenőparkot és erdei tanösvényt. A festői helyen bemutatótáblák, erdei tanterem és piknikhely várja a látogatókat.
A Bakony egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Cuha-völgy. Az erdészeti szakemberek szerint évek óta hiányoztak a festői területről azok a fejlesztések, amelyek lehetővé teszik a szabadidő kulturált eltöltését. A 2000-ben megfogalmazott tervek alapján az ötlet idén valósult meg és az erdők hete alkalmából tegnap felavatták a Bakonyszentlászlói Erdészethez tartozó pihenőparkot és erdei tanösvényt. A hangulatos létesítményt Jasper Attila erdészeti igazgató és Holdampf Gyula, az erdészeti hivatal elnökhelyettese adta át a
Könnyen megközelíthető

A Cuha-völgyi pihenőparkot és tanösvényt közúton és vasúton egyaránt meg lehet közelíteni. Vasúton Vinye és Porva-Csesznek megállóhelyek között található, a környék nagyobb városaiból (Győr, Pápa, Zirc) autóval és busszal lehet a vinyei fogadóhelyre érkezni.
megjelenteknek. Az ünnepségen furulya- és énekszóval, verssel köszöntötték az új létesítményt a bakonyszentlászlói iskolások.

A tanösvény tíz állomásán fotókkal, rajzokkal színesített ismertető- és faragott fatáblák segítségével természetes előfordulási helyükön mutatják be a környéken őshonos fa- és cserjefajokat, a bakonyi élőhelyeket, a patak élővilágát. Így a vinyei fogadóhelyről elindulva az akácos, a cseres, a bükkös és a kocsánytalan tölgyes élőhelyek, erdőtársulás jellemzőivel ismerkedhetnek
meg a látogatók. Közben pihenésre, az erdei tanteremben órák tartására is van lehetőség. A völgyet átszelő, a XIX. század végén épült vasútvonal és viadukt a tanösvényhez kapcsolódó vasúttörténeti kiállítás része. Az erdei útvonal mentén és közelében ülőpadok, asztalok, kiépített tűzrakó helyek, hulladékgyűjtők, illemhelyek szolgálják a kulturált kikapcsolódást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvoda és gimnázium a volt tanítóképzőben

Évtizedeken át a Rejtő Sándor textilipari szakközépiskolának adott otthont az egykoron híres győri… Tovább olvasom