Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Tankol és elhajt

A megyei benzinkutaknál egyre többször fordul elő, hogy a tankolás után, fizetés nélkül távozik a „tisztelt ügyfél". Az esetek szaporodását alátámasztották a lapunk által megkérdezett kutak üzemeltetői és a győri önkormányzat szabálysértési osztályának munkatársa is.
A szerkesztőségünket több benzikutat üzemeltető is megkereste azzal, hogy hetente legalább egy alkalommal hajtanak el a sofőrök anélkül, hogy fizetnének.

Felkészült tolvajok

Az egyik töltőállomáson január 1-én készült felvételből az is jól látszik, hogy az Audival érkező társaság már letakart rendszámmal állt be a kúthoz. Sőt, az ingyen üzemanyagot szerzők már azzal is tisztában vannak, hogy húszezer forint alatt nem minősül bűncselekménynek tettük. Az összeghatár alatt ugyanis nem a rendőrség jár el az ügyben, hanem az önkormányzat szabálysértési osztálya.

A rendőrök csak akkor nyomoznak (csalás miatt, általában ismeretlen tettes ellen), ha a néhány ezres tankolások után egy-egy elkövetőnek összejön a húszezer forint feletti „benzinpénz". Ekkor üzletszerűen elkövetett csalás miatt indul eljárás.

Szaporodnak

A győri szabálysértési osztályon Horváth Tamás igazgatási csoportvezető kérdésünkre elmondta, az elmúlt néhány hónapban érezhetően emelkedett azoknak a bejelentéseknek a száma, amelyek arról szóltak, hogy a benzinkutakról fizetés nélkül hajtanak el az autósok. Azt is megtudtuk, hogy a károsultak általában fotóval igazolják az esetet. Ha sikerül a rendszámot beazonosítani, könnyen a „szabálytalandokó" nyomára bukkannak, és szembesítés után a kár megtérítése mellett még pénzbírságra is számíthat a vétkes. Ez természetesen a legideálisabb eset, felvétel és rendszám nélkül általában a hatóság is tehetetlen.

Egy hét egy este

„Évente százezer forint felett van az az összeg, amit nem fizetnek meg az autósok" – mondta a Vasárnapi Kisalföldnek az egyik kút üzemeltetője. Egy-egy esetben általában három és tizenhétezer forint között tankolnak és hajtanak el köszönés nélkül, de tudunk olyan esetről is amikor 19990 forintért tankolt az „ügyfél".

Az ügyek általában úgy végződnek, hogy a bejelentés után a kút üzemeltetője kap egy határozatot, hogy a rendszám alapján megtalálták az autó üzembentartóját, akit azt mondta, a kocsiját egy hozzátartozója vezette, aki ellen nem vall. „Ha a helyszínen sikerül elkapnunk a csalót, akkor könnyebb a dolgunk" – mondta a kutas, hozzátette: „ebben az esetben hosszabb ideig nyugalom van a kúton."

Vasárnapi Kisalföld - Ivánkovics József

Olvasóink írták

 • 14. S.I.D. 2008. január 29. 21:33
  „kedves figyelő
  tisztába vagy egyáltalán hogy működik egy benzinkút ?
  mit kell elviselni azoknak az embereknek akik a pult másik oldalán állnak ? milyen ellenörzési rendszerek vannak.ha valaki lelép jön a biztosági felvétel visszanézése és ott látszik hogy fizetett vagy sem.
  amit állítasz az nem fedi a valóságot.ja és az ilyen tankolásokat NEM az olajtársaság állja, hanem az alkalmazott!!!!
  Amugy az tényleg nem jár jól akit elkapnak a kutasok...............”
 • 13. kossuth lajos azt uzente 2008. január 29. 04:04
  „20.000 forintig lehet lopni 1 nap !!!! Ha mar nincs melo ( ha van is ehberert),ha mar nincs penz a honap vegen,mert elvitte a rezsi es a hiena gyogyszeresz, ha mar nem tudok futeni,mert kivan kapcsolva a gaz, ha mar villanyom sincs,mert az is kivan kapcsolva, ha mar ehezem !!!!! Akkor tennem kell valamit !!!! KULFOLDRE CSAK UGY JUTOK KI DOLGOZNI,HA LETESZEK 100 EZER FORINTOT AZ UGYNOKSEGNEK,DE RAKELL JONNOM HOGY BECSAPTAK,MERT NINCS MUNKA OTT AHOVA KOZVETITETTEKK !!!!!!! NINCS MAS UT LOPNOM KELL MER EHES VAGYOK !!!!!!”
 • 12. BABA 2008. január 29. 03:31
  „Itt mar mindenki lop ! Szegeny nyugdijasok kikerik a boltba a felvagottat es ott eszik meg ,mert mar nincs penze a honap vegere,vagy talan a kozepere. Mire a gyogyszert megveszik es kifizeti a rezsit nem marad nekik egy kanyijuk sem! Ki csinalta ezt veluk!!!!! A rohadt szemet politikusaink! Nem szamit nekik az ember elet csak a maguke!!!!!! LOPJON MINDENKI A GAZDAGTOL,MERT AZOK MEGLOPJAK A SZEGENYT !!!!! SZEGENYTOL SOHA NE LOPJ !!!!!! GAZDAGTOL IGENN!!!!!!!!!!!”
 • 11. antalszabo 2008. január 28. 09:51
  „Nos, havi százezer amit ilyen formában ellopnak az autótulajdonosok. Kérdezem, mennyit lopnak a dolgozók, a benzinkutakon?? - az autósoktól!!
  Ez nem azt jelnti, hogy ez a helyes viselkedés, tankolok, és nem fizetek.
  Képzeljétek csak el, bejelentenék a benzinkutak, hogy áremelést hajtanak végre, a sok lopás miatti hiány végett.
  Egyes szolgáltató cégek, hangoztatták , hogy azért kell megemelni a fűtést gázt, stb: mert igen sok a kintlévőségük, és ebben a formában, úgymond pótólják a hiányt.
  Mindent egybevetve, elitélendő, hogy ily módon is tankolnak egyesek. Azért arra nem árt ha vigyáznak, mert ha a kutasok fogják meg, háááát??-nem szívesen lennék a helyükben
  Audival benzint lopni?? szégyen:))))”
 • 10. Attila 2008. január 27. 23:50
  „Nem sajnálom a benzinkutakat, csinálnak elég mocskosságot az autóssal. Van győrben is pár, a kagylósnál történt ez: Levettem a pisztolyt, beletettem a beöntőnyílásba, csodák csodája a számláló már indult is, benzin meg még sehol.... Érdeklődésemre a zseléfejű nyálgép kasszás azt mondta hogy ja, kérem ezt be is kell bizonyítani. És még ezek sírnak hogy lenyúlják őket? Majd lassan gyűjtést szervezek a benzinkutak megsegítésére! 5 literes kannába tankoltam másik kúton, kiad 4,6 litert, ötöt fizettem. Röhej, még ezeknek állt feljebb.”
 • 9. jezus gyermeke 2008. január 27. 20:44
  „Szerintem visszakell lopni a gazdagoktol ( soha ne lopj a szegenytol ,mert annak sincs!!!!!!) azt amit lenyultak az allamtol,a neptol, a sok rohadt kereskedotol (tisztelet a kivetelnek) de mind busas haszonkulcsal dolgozik (300-400%-0s).Raadasul rohadt baratsagtalanok!!!! A csoro mar kajat se tud venni lassan es leisvan nezve! Most elveszik a TB-KARTYAT (1-3 MILLIO EMBERTOL). Rohadjon meg az osszes gazdag ! Lopjuk meg oket,mert ok is lopnak tolunk!!!!!!!! Sok embert nem jelentenek be a munkahelyen,ehberert dolgoztatjak oket,a multik diktaljak az arakat,a felso-reteg lop-csal-hazudik( milliardos szinten). A csoro csak tizezres szinten csinalja !!!! Mar nagyon sokan a rezsit se birjak fizetni,nem hogy a gyogyszereket !!!!! A gyogyszereszek is mind magas haszonkulcsal dolgoznak !!!!! LOPJUK MEG A GAZDAGOKAT !!!!!!!!!!! A SZEGENYT SOHA !!!!!”
 • 8. Atika2 2008. január 27. 14:21
  „Igenis a Gyurcsanyi meg a bandaja (mszp, szdsz) az oka az egesz moralisan lezüllesztett közgondolkodasnak, közviselkedesnek - a fejetöl büzlik...
  Milyen ember lehetne mas egy tolvaj, rezseges gepkocsirakodo fia?”
 • 7. Min Joe 2008. január 27. 13:56
  „Itt vadnyugaton elore kifizeted a benzint es utanna tankolsz.Ahol elobb tankolsz es nem fizetsz a kamera lefilmezi a lopast.#6 Figyelo megemlitve leirta hogy meg milyen csalasok vannak.Gratula#6”
 • 6. Figyelő 2008. január 27. 12:52
  „Na igen, persze. És azt is elkönyvelik gondolom veszteségként / lopásként, amikor szarnak bizonylatot adni a figyelmetlen vásárlónak. Az OMW kutaknál szinte erőszakkal kell elkérni a blokkot. Volt olyan alkalmazottjuk, aki megkérdezte minek az nekem. Gondolta nem ad, mivel fiatalabbnak látszom a koromnál (persze még így is bőven 30 alatt vagyok). Jó érzés volt, hogy kis taknyosként kezelt a linkóci, aki mellesleg lehet azt mondja, hogy xy elment fizetés nélkül a pénzt meg szépen zsebre teszi. A kedves vásárló meg blokk hiányában úgysem tudja igazolni, hogy fizetett. Tanulság: mappa a kocsiba, amibe minden tankolás blokkját be tudod tenni, vagy fizess bankkártyával. Szóval azért a cikk szerintem nem egészen fedi a valóságot.”
 • 5. andaxin 2008. január 27. 12:42
  „Kedves seduxen és zsóti!

  Miért kell ilyen "hülyeségért" szinte anyázni egymást?
  Szerintem ezekért az esetekért nem a kormány tehet. A "feriék" meg lettek szavazva. Miért ha más lenne a kormányfő akkor nem történne ilyen? - dehogynem. Ezért ne "ba....uk" egymást! Inkább TEGYÜNK közösen az ország "javulásának" érdekében.
  Ja! Olvassátok el a cikket.1 Audi-s nem fizet? Szerintetek Ő a Feri barátunkat szidja hogy nincs pénze? Akkor mi a szarból vette a kocsit?
  Pá”
 • 4. seduxen 2008. január 27. 11:56
  „kedves zsóti!
  anyádék azért szomorkodtak, mert mikor megszülettél fiút szerettek volna.
  ha te elmész tankolni annak a gyurcsány az oka?
  ha kifogy a benzin annak szintén?
  egszerű személyiségszerkezetű vagy zsóti!
  és ez nagy baj!”
 • 3. pali 2008. január 27. 10:07
  „Zsolt!
  Gondolj apádra, Ő sem tett mást mint a feri, mikor téged tervezett.
  Azzal a különbséggel,hogy előtte bizonyára nem mulasztotta el a betankolást!
  Az eredmény szempontjából viszont lényegtelen, hogy fiztett-e érte, avagy sem. Szánalmas vagy. Nem a "feri" miatt. Magad miatt!”
 • 2. pali 2008. január 27. 09:56
  „Persze,csak baki,-nem több! :-)

  "A szerkesztőségünket több benzikutat üzemeltető is megkereste azzal, hogy hetente legalább egy alkalommal hajtanak el a sofőrök anélkül, hogy tankolnának."”
 • 1. sántha zsolt 2008. január 27. 09:52
  „én a mai világban nem lepődök meg semmin sem ez mind köszönhető feri barátunknak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyit keres a háziorvos?

„Ha megszűnik a vizitdíj és annak összegét az állam nem pótolja a háziorvosoknak, akkor csődbe… Tovább olvasom