Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Tanítás-tanulás új IKT eszközökkel a bőnyi iskolában

Bőny Község Önkormányzatának 8.753.900 forintos, vissza nem térítendő támogatású pályázata jóvoltából informatikai infrastruktúra fejlesztésére került sor.

A projekt keretében a Szent István Király Általános Iskola intézményében infokommunikációs eszközbeszerzés valósult meg. A pályázati forrás segítségével az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztésére került sor. A tanítást-tanulást segítő IKT eszközök beszerzésével egy még színvonalasabb, hatékony és gyakorlatiasabb oktatás vette kezdetét.

A projekt sikeres megvalósításának eredményeképpen 18 db multimédia futtatására alkalmas számítógéppel, és a hozzájuk tartozó monitorokkal gazdagodott az intézmény. Emellett 4 db interaktív tábla, 4 db projektor és 4 db laptop segíti az oktatást.

A szerver csomag részeként 1 db szerver és a hozzákapcsolódó szerver szoftver, valamint 1 db WIFI csomag is beszerzésre került. Továbbá a sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók számára - különösen a gyengénlátók, hallássérültek, mozgássérültek, tanulási nehézséggel küzdők - integrált oktatását segítő speciális IKT eszköz beszerzése valósult meg, mely többek között olyan tevékenységeket támogat, mint az elhangzottak érthetőségével kapcsolatos óraközi mérés és értékelés, a csoportmunka és az IKT eszközökkel támogatott óraközi feladatmegoldás, számonkérés.

Az eszközök ünnepélyes átadására 2011.05.23-án kerül sor. A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes projektzáró követően a résztvevők betekintést nyerhetnek az IKT eszközök működésébe, alkalmazásába.Az infokommunikációs technológiai (IKT) csomagok a jövőben lehetővé teszik többek között a digitális tartalmak óraközi használatát, csoportos vagy egyéni feladatmegoldást, elektronikus számonkérést és vizsgáztatást, szaktantárgyi oktatást, nyelvoktatást. Az interaktív táblák megújult, szórakoztatóbb, kreatívabb oktatást tesznek lehetővé, elősegítik a kreatív problémamegoldást, a csoportmunkát.

A projekt hosszú távú célja, hogy az infokommunikációs infrastruktúra fejlesztésével lehetővé váljon napjaink korszerű oktatási módszereinek alkalmazása. Az iskola működtetésével színvonalasabb, gyakorlatiasabb oktatás megvalósulása mellett az információs kultúrával rendelkező tanulók innovatív szemléletmódjának elterjesztése, mely által hatékonyan, kreatívan de kritikusan értékelik a megszerzett információkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kompetenciatesztet írtak a diákok: `az eredmény nem minősít egy-egy iskolát´ - videó

A 4., 6., 8. és 10. évfolyamokon vettek részt a diákok a felmérésben. A kisalfold.hu a győri… Tovább olvasom