Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Tanévkezdet segítséggel

Pontos adat nincs arról, ma hány kiskorú él valamilyen okból hátrányos helyzetben, ám a segélyezési mutatókból, lakás- és egyéb körülményekből bizton tudható, hogy Győrben és környékén több ezren lehetnek. A tanévkezdést – a lehetőségeik szerint – a civil szervezetek is segítik.
A szakemberek szerint sokszor több ráutaló körülményből, a kiskorú elmondásából, családi helyzetéből lehet következtetni, ki miért indul mínuszról. A helyi rendelet alapján nyújtható és igénybe vett támogatási lehetőségeken túl az utóbbi években egyre több olyan szervezet alakult, amelynek alapfilozófiája a segítés, a hátrányok kiegyenlítése.
A roma kisebbségi önkormányzat hét évvel ezelőtt életre hívott Győr Város Cigány Ifjúságáért Alapítványával a középiskolákban és a felsőfokú tanintézményekben tanuló fiatalokat támogatja. A civil szervezet képviselői idén 52 fiatal iskolakezdését segítették 10 és 37 ezer forint közötti összeggel.

A megyei közgyűlés 1991-ben hozta létre a Megyei Ösztöndíj Alapítványt a szociálisan hátrányos helyzetű, szomatikusan sérült, közép- és felsőoktatási intézményekben tanuló cigány tanulók segítésére. Idén 26-an 9 és 15 ezer forint közötti összeget kaptak.

A civil szervezetek sorában a hét éve működő Segítőház Alapítvány a látókörébe kerülő, halmozottan hátrányos helyzetű családok sorsát kíséri figyelemmel. Júniusban tizenhat, krízislakásban és rászorult családban élő kis- és nagyobb diák nyaralt egy hétig a győrújbaráti gyermektáborban, nyolc tanulónak pedig a Lapcom kft. támogatásával tanszerutalvánnyal könnyítik meg az iskolakezdését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliai szerződés Borbálának

Ugyan a zsűri többsége más lányokat választott az idei Look of the Year verseny győzteseinek, a… Tovább olvasom