Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Tanévkezdés milliós értékű fejlesztésekkel

Győr - A tanévnyitó keretében több győri középiskolában tegnap milliós értékű fejlesztések eredményeit avatták fel. Az iskolakezdéssel együtt azt is megünnepelték – a Deák- és a Hild-középiskolában is –, hogy korszerűbb, szebb körülmények közt tanulhatnak a diákok: új számítógépteremben, adományokból felújított tornacsarnokban.
Százöt új tanulót köszöntöttek tegnap a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola évnyitóján, amit egybekötöttek az új számítógépterem felavatásával.

Idegen nyelvi előkészítő

Kovácsné Zimborás Ágnes igazgató lapunknak elmondta: most indul először idegen nyelvi előkészítő osztályuk informatikusoknak angol, számítástechnikai szakmai nyelv tanításával, emiatt is nagy szükség volt újabb korszerű komputerek beszerzésére. A tizennyolc gép összesen több mint négymillió forintba került, a szakképzési hozzájárulások, azaz különböző cégek felajánlásai révén tudták azokat beszerezni. Így már csaknem száz számítógép van az iskolában. Azért, hogy azokat az oktatásban minél hatékonyabban tudják használni, az önkormányzat teljes állású rendszergazdai státust biztosított az eddigi félállás helyett az iskolának.

A teremavatáskor a nemzetiszínű szalagot Németh Zoltán alpolgármester vágta el a Deákban és a tanévnyitó ünnepség végén átadta a díszzászlót, amit az önkormányzat adományozott az intézménynek.

Zászlót kaptak

Ugyancsak zászlót kapott a várostól a Hild József Építőipari Szakközépiskola, tegnapi évnyitójukon dr. Papp László győri jegyzőtől – volt hildes öregdiáktól – vehette át Józsa Tamás igazgató. Ebbe az intézménybe ötszáz diák jár mától, ebből kilencvenhat az elsős, százhúsz pedig technikusi képzésben vesz részt. Őket is újdonságok várták. A nyáron a tornacsarnokot tudta felújíttatni az iskola mintegy három és fél millió forint értékben, a partnercégek szakképzési hozzájárulásként adott támogatásából. A munkálatok részeként új, kulturális célokra is megfelelő sportpadló került a csarnokba, szintén céges adománynak köszönhetően. Hat tantermet pedig a diákok maguk festettek ki termelési gyakorlat keretében, vállalkozásoktól kapott alapanyagokkal. Így az igazgató szerint jobban megbecsülik azokat.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli fórum válaszok nélkül - lesz-e összevonás?

Győr - Rendkívüli fórumon találkoztak a győri Gárdonyi-iskola pedagógusai, a szülők képviselői és a… Tovább olvasom