Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Tanévkezdés helyett takarítás Bőnyben

Bőnyben csak jövő hétfőn kezdődik az iskola. Még a tanárok is takarítják a helyi tanintézményt a nyári 40 milliós felújítás után.

A műszaki átadás-átvétel pótmunkák miatt csúszott.

Fél éve még úgy tervezték: nyáron elindul a községháza, az óvoda felújítása, az iskolaépület energetikai fejlesztése és a játszótérépítés. Az árvíz azonban mindezt keresztülhúzta.

Az önkormányzati károk egy részét a falunak kell ˝lenyelnie˝. Ebben a helyzetben a fejlesztési pályázatokhoz szükséges önrészt nem tudták vállalni, hisz ahogy Muraközi László polgármester korábban fogalmazott, az ˝öngyilkosság˝ lenne: egyedül az iskolafejlesztés valósulhatott meg.

Munkában – A bőnyi iskolában lázasan dolgoznak, hogy a jövő hétfői tanévkezdésre minden készen álljon. Fotó: Bertleff András
Munkában – A bőnyi iskolában lázasan dolgoznak, hogy a jövő hétfői tanévkezdésre minden készen álljon. Fotó: Bertleff András

A negyvenmilliós beruházásból két iskolaépület is megszépült, melyre nyolcvanszázalékos pályázati támogatást kaptak. A fűtéskorszerűsítés, a falak és a tetőszerkezet hőszigetelése régóta égető feladat volt. Úgy tervezték, a felújítás után, augusztus 27-én veszik át az ˝nagyiskola˝ épületét, így tanévkezdésig végeztek volna a takarítási feladatokkal.

Olvasói SMS

˝Köszönjük˝ a bőnyi iskola takarítószemélyzetének, hogy munkájuk gyümölcse eredményes volt. Fiainknak miattuk az iskolakezdés időpontja eltolódik. Egy mérges szülő
Csakhogy néhány apróbb elvégzendő feladat – elrepedt ablak, ablakok közötti rések – miatt az önkormányzat pótmunkákat kért a kivitelezőtől az átvétel előtt. Emiatt csúszott a befejezés, csúszott a takarítás, s végül az iskolakezdés is.

˝Szerdán Bőnyben nem volt tanévnyitó, a gyerekek három nappal megtoldhatták a nyári szünetet˝ – folytatta a polgármester. ˝Az évnyitót szeptember hatodikán, hétfő reggel nyolc órakor tartjuk a megújult épületben. Jelenleg is sokan dolgoznak az iskola kitakarításán: nemcsak a gondnok és a takarítónők, hanem a tantestület tagjai is, akiket az igazgató idevezényelt. Hétfőn biztosan elkezdődik Bőnyben is a tanítás. A három nap kiesés nem okoz gondot, a tervek szerint év közben pótoljuk a hiányzó napokat: idén például nálunk a búcsú utáni hétfőn is lesz tanítás˝ – mondta Muraközi László bőnyi polgármester.

Olvasóink írták

 • 5. fióka 2010. szeptember 08. 12:36
  „. MetalAtus 2010.09.03. 12:51--->akkor uszok én is ha ez megnyugtat,de ellenben sok mindeben nincs igazad azért mert nap mint nap nem látod takarítani árkot tisztítani az nem jelenti azt,hogy nincs is így a Bőnyi onkormányzatnak több milliós tartozása van mert a leküldött pénzek valahol megakadtak,de visszanézve az utobbi 10 évet rengeteg dolog történt amelyért a sokat köszönhetnek.”
 • 4. mixmasine 2010. szeptember 06. 19:44
  „A nyilatkozatot tevő úr nincs tisztában a határidővel ! A kivitelező elkészült időben. A takarító személyzet viszont szinte semmit nem tett meg a sikeres iskolakezdés megvalósítása érdekében.”
 • 3. fehérnárcisz 2010. szeptember 06. 07:18
  „teljesen egyetértek fiókával
  vannak emberek akiknek esze ágában sincs munka után nézni,minek hiszen úgyis kapnak segélyt (tisztelet a nagyon ritka kivételnek)
  hát ezeket az embereket rendelném be iskolát takarítani ha nem mennek nem adnék segélyt”
 • 2. MetalAtus 2010. szeptember 03. 12:51
  „T. fióka!
  ebben a faluban jóformán csak álmodozhatunk hogy a segélyre várók dolgozzanak...(tisztelet a ritka kivételnek!)
  Akik pedig az önkormányzat alkalmazásában vannak azokat csak a faluközpont fűnyírására meg az útpadka söprögetésére vezénylik ki. Nem értem hogy miért olyan fontos a fűnyírásos-söprögetős látványmeló és miért hanyagolják még mindig az árkok kitakarítását! A múltkor az árvíznél legfontosabb szerepet betöltő árok egy részét kitakarították ugyan, de abbahagyták, mert az önkormányzat nem fizette ki őket... Kérdem én: ebben a faluban miért a baromságokra költ az önkormányzat, és a fontos dolgok miért maradnak el mindig??? Ha ez így folytatódik ismét elúszik majd a fél falu!!!”
 • 1. fióka 2010. szeptember 03. 09:42
  „esetleg ha az igazgató úr jelezné ezen problámájukat az önkormányzatnak valószínű a segélyre váró embereket ki lehetett volna vezényelni segíteni,de néma embernek anyja se érti a szavát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A törvényesség mindent felülír˝ - Nagyné dr. László Edit az új hivatal élén

Megkezdte munkáját a szeptember elsején létrejött megyei közigazgatási hivatal vezetője, Nagyné dr. László Edit. Tovább olvasom