Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Tandemet kaptak a látássérültek

Győr-Ménfőcsanak - Kétüléses kétkerekűt kaptak ajándékba a vakok a győr-ménfőcsanaki polgárőröktől. Így már négy tandemet használhat egyesületük, amely a gyengénlátóknak nem csak kirándulásokat szervez. Hosszabb versenytávokra is vállalkoznak.
Tizenegy éve alakult meg a ménfőcsanaki Szent István Polgárőr Egyesület, ez idő alatt már gyakorlatot szerzett abban, hogyan juthat pályázati támogatásokhoz. Ezért döntöttek úgy a városrész biztonságán, nyugalmán őrködő önkéntesek, hogy szokásos báljukon nem mindig saját működési költségeik kiegészítéséhez gyűjtenek adományokat, hanem más jótékony célokra is.

Korábbi adományok

Gangl András elnök lapunknak elmondta: korábban többek közt a szívcentrumot támogatták és a helyi ravatalozóra is adtak pénzt. Tavalyi báli bevételükből pedig tandemet, kétüléses kerékpárt vásároltak, eleve azzal a gondolattal, hogy azzal látássérültek is biciklizhetnek.

Átadás: Az ajándékba kapott biciklit rögtön ki is próbálták a Tandem egyesület tagjai. Képünkön Gangl András fog kezet Mittnacht Józseffel.
Átadás: Az ajándékba kapott biciklit rögtön ki is próbálták a Tandem egyesület tagjai. Képünkön Gangl András fog kezet Mittnacht Józseffel.


A mintegy százezer forint értékű adományt az elnök a napokban adta át a szintén ménfőcsanaki székhelyű Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesületnek. A tagok nagyon örültek a felajánlásnak, mert létszámuk egyre gyarapodik, így a legnagyobb gondjuk a megfelelő kétülésesek hiánya.

Már harmincan csatlakoztak az egyesülethez, vakok és olyanok is, akik vállalják, hogy együtt kerekeznek velük. Tavaly már tízen teljesítették közülük a Bécs–Budapest szupermaratoni verseny három fővárost érintő, több mint háromszáz kilométeres távját.

Már túrát terveznek

A tandemesek május elejére a Bakonyba terveznek hosszabb túrát és még abban a hónapban egy versenytávot is teljesíteni akarnak Békéscsaba és Arad közt. Csapatuk júniusban a Balatont megkerülő versenyen vesz részt és a tervek közt szerepel még idén egy erdélyi és egy szigetközi túra is. Az pedig már természetes, hogy ősszel harmadszor akarják képviselni sorstársaikat a Bécs–Budapest szupermaratonin, tudtuk meg Mittnacht Józseftől.

Még elkelne a támogatás

Az egyesületi elnök arról is beszélt, hogy a versenyrészvétel egyéb költségei miatt szükségük lenne még anyagi segítségre, további szíves támogatásra.

Aki szponzorálást vállalna vagy közös kerekezésre jelentkezne, a 30/947-7890-es számot hívhatja, vagy az egyesületnek támogatást is utalhat. (A számlaszám: 10300002-10337509-49020018.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóra, magyar!

Hagyományőrző lovasesemény vagy pénzcsináló „operetthuszárshow" lesz a Nemzeti Vágta? A szervezők az előbbit ígérik, a lóbarátok az utóbbitól tartanak. Geszti Péter szerint a legnagyobb tisztelettel nyúltak a hagyományokhoz, s ahogy Pamplonának a bikafuttatás, úgy nekünk a nagy galoppverseny lehet majd az egyik „védjegyünk". Tovább olvasom