Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Tánczos Gábor periratok nélkül

Győr–Körmend - Egyes sajtóorgánumok már fordulatról beszélnek a Tánczos-ügyben, tudomásunk szerint egyelőre csak arról van szó, hogy a körmendi gyerekgyilkosság miatt 13 évre ítélt férfi perújítást szeretne.
Információink szerint: A győri tábla elutasította a fellebbezést

Ennek érdekében kérte, hogy lemásolhassa periratait, ám a Vas Megyei Bíróság ezt elutasította. Tánczos és védője fellebbezett, sérelmét a nagy nyilvánossággal is megosztotta, az ügy pedig Győrbe került. Úgy tudjuk, hogy a Győri Ítélőtábla zárt tanácsülésén most döntött a kérdésben és hegybenhagyta az elutasító határozatot. A majd tíz évet ült férfi ügyvédje korábban egy lapnak azt nyilatkozta, hogy az Alkotmánybírósághoz is jogorvoslathoz fordul.

Győrött azonban – akárcsak Szombathelyen – úgy látták a bírák, hogy a büntetőeljárási törvény (BE) idevágó passzusa igen egyértelműen fogalmaz. Egy általunk megkérdezett ügyvéd szerint az Alkotmánybíróság elvben lehetővé tenné Tánczos számára, hogy egyszeri alkalommal lemásolhassa ingyen és bérmentve a vaskos aktákat, a BE azonban erről úgy rendelkezik, hogy ez csak a folyamatban lévő ügyekre igaz.Ha tehát például Tánczos perújítási kérelmet nyújtana be, már más lenne a helyzet. A dolog azonban – magyarázta el a jogász – itt nyilván fordítva működött volna Tánczos célja szerint: tehát átnézné a már lezárt, tetemes irathalmazt egy esetleges fordulat reményében.

Perújítást akkor lehet kérni, ha valami egészen új indok, bizonyíték merül fel (lásd Kaiser Ede esetét).

Ilyenkor az elítélt nyilvánvalóan körülbelül sejti, hogy mit keres, ki is kérheti az aktát, megnézheti, kijegyzetelgetheti, egyedül másolatot nem készíthet, lévén hogy már lezárt ügyről van szó.

Meglepődnénk, ha a dolognak nem lenne folytatása, mindenesetre most jogerősen úgy döntött a tábla, hogy szó nincs hivatali visszaélésről, a januárban pszichológiai szakvélemény alapján szabadult Tánczos nem viheti haza a Tánczos-ügyet. A Győri Ítélőtábla egyelőre nem kívánta megerősíteni a Kisalföld információját.

Olvasóink írták

 • 17. Pityi Palkó 2008. június 21. 07:47
  „Remélem is!!!!”
 • 16. Nessy 2008. június 20. 16:40
  „Pityi Palkó miért is vagyok rosszmájú? Mert leírtam a véleményem és az nem tetszik neked? Sajnálom... Ja és ne felejtsd: Aki másnak rosszat kíván, számíthat rá, hogy előbb-utóbb ugyanazt a rosszat fogja visszakapni.”
 • 15. Pityi Palkó 2008. június 20. 10:34
  „LopNessy szörnynek és az érzéketlen rosszmájú haverjainak, bértollnokainak, annyit kívánok előbb-utóbb érje őket is el a bíróság, ügyészség, és rendőrség kampós vaskeze!!! Majd megtudják mi a magyarok Istene!”
 • 14. Nessy 2008. június 19. 23:39
  „Vanilia! Tájékozódj, hogy az ENSZ milyen tevékenységet folytat... Butaságot írtál azzal, hogy majd ők köteleznek...
  Goldmundot abban csak megerősíteni tudom, hogy a Tánczos-ügy lezárt ügy, mivel megszületett a jogerős ítélet...”
 • 13. Pityi Palkó 2008. június 19. 08:56
  „Kedves smasszer! Gábor soha nem hazudott. Mindig a szín tiszta igazságot mondta. Tanuja egyes egyedül a hörgő hangoknak volt. Ha ő a lakás belsejében tanuja lett volna valami szekta nyakelvágásának, akkor a helyszinen maradt volna utána nyom. A szekta pedig nem igen szokott nyitott ajtó előtt nyakat vágni, vért felfogni. De mint te is tudod, sem újj-, sem szag-, sem más nyom, még egy mikroszállnyi anyagmaradványt sem találtak utána a steril porzsákkal felporszívózott helyszinen!!! Az hogy a felső pulóvere alatti alsó ingen találtak a kislány ruhájáról anyagmaradványt, az nem az ő ottlétét, hanem a nyitott zsákokban, majd egy közös zsákba áttett ruhák előtte összedörzsölését igazolják.
  Valóban gyanus az április elseje és gyanus a vér eltünése is, de vér volt a lakásban bőven. Hisz az apa tiszta vér volt. Úgy szaladgált az utcán. Ezt egy körmendi házbeli lakó mondta el valakinek, hogy kinek most nem írom ide. A bíróság is tudta, hogy véres az apa, hisz megkérdezték mitől lett véres, és azt mondta attól, hogy a kaputelefonon akart a rendőrségre telefonálni (lányos) zavarában, meg hogy magához ölelte az ágyon fekvő kislányát, mert azt hitte alszik. Igaz máskor meg azt vallotta, ...ott feküdt a kislány az előszobában, a nyakán ott habzott a vér... (Igen potom 3-4 óra után még neki habzott a vér!!!!)
  Szóval volt ott bőven vér még az apa "hazajövetelekor" is, csak utána tünt el. Vajon hova tünhetett??? Vajon hogy lehet hinni a helyszinelőknek, amikor másfél órán át nem engedték be a halottkémet, hogy megállapíthassa a halál pontos idejének beáltát??? Vajon kik és mit ügyködtek azért, hogy az igazi gyilkos kilétét eltussolják???? A halottszállítókat sem engedték be, de ők is látták a bíróságon levetített helyszini szemle videóját, és el is mondták, nem is abban a ruhában adták ki nekik a kislányt amiben a videón le van kamerázva. Csak ilyen apróságok történtek. És még millió más. Az rendes tőled, hogy elismered nem Tánczos a gyilkos.”
 • 12. smasszer 2008. június 19. 00:33
  „Táncos ügye soha nem tisztázódhat, mert akkor kiderülne, hogy ez a szerencslétlen fickó rosszkor volt, rossz helyen és éppen tanúja volt, amikor egy szekta tagja elvágják egy szűz gyerek véréért annak torkát az éves szertartásukhoz!
  Csak az a kérdés, kinek a fia volt ott, akiért bennek a pasinak 13 évet kellett ülni. Hol a vér? Erre és még sok dologra fény derülhetne! Csakhogy ez a világot körül ölelő szekta keze eddig ért!”
 • 11. Goldmund 2008. június 19. 00:18
  „"Ha más nem, majd az ENSZ kötelezi ezt a sok mocskot, hogy kiadják neki."
  Persze, az ENSZ tipikusan ilyen horderejű ügyekkel szokott foglalkozni. Esetleg még békefenntartókat is küld Magyarországra.”
 • 10. Vanilia 2008. június 18. 22:52
  „Ez teljes győzelem a Gábornak! Ezzel elismerték, hogy van mit takargatni az iratokban is és a videókban is! Ha más nem, majd az ENSZ kötelezi ezt a sok mocskot, hogy kiadják neki. Csak amilyen aljasok "ezek" addigra meg fogják semmisíteni az iratokat. Mert azt nem élné túl ez a mocskos (i)gazságszolgáltatás, amikor kiderül, hogy ott van a helyszíni felvételen, a tévé tetején a szobor épségben, amikor kiderül, hogy a boncolási videón ott látszanak közelről a hosszú hajszálak a kislány kezében, combján. És nem utolsó sorban látszik a videón a kislány körme alatti véres bőr, amit a támadójáról karmolt le. Az első napokban egy arcon karmolt férfit kerestek. De mivel Gábor kéznél volt, magától ment be segíteni ezeknek a mocskoknak, - így egyszerűbb volt ezeknek a magukfajtáknak kínvallatni, hogy elismerje azt, amit nem csinált. Reméljük, hogy most már végre kiderül az igazság!
  www.tanczosdosszie.tvn.hu www.tanczosgabor.tvn.hu”
 • 9. z8 2008. június 18. 22:37
  „Goldmundhoz csatlakozom.
  Tehát: Tánczos Gábor már "elítélt". Ez azt jelenti, hogy a bírósági eljárása jogerősen befejeződött, és a büntetése 4/5-ét is leülte már, s most feltételesen szabadságra bocsátották, így a büntetéséből hátra lévő részt szabadon töltheti el, mert jól viselkedett a büntetése letöltse során, s mert a reszocializációját ez segíti elő a legjobban.
  Tehát azért nem kérhet iratmásolatot az aktából, mert az ügye le_van_zárva.
  Azt végképp nem értem, hogy a büntetőeljárása (a per) alatt miért nem kért iratmásolatokat ő vagy a védője - akkor mindenből kérhetett volna 100 ft/oldal ellenében, mert akkoriban ez volt az illetéktörvény szabálya. A mostani szabályozás szerint már terheltként (gyanúsítottként a nyomozás során, vádlottként a bírósági szakaszban) minden, az eljárás során az ügyében keletkezett iratból kaphat egyszer egy ingyenes másolatot...
  Hajtani kell a perújításra. Nincs más esély.”
 • 8. Pityi Palkó 2008. június 18. 18:35
  „Mi van??? Miről habratyoltok itt???? Mi benne az ökörség amit írtam??? Ja? Hogy lomnici kiment str-ba? és meggyőzte az elnök haverját, hogy nehogymá fizetnünk kelljen ennek a kis senkiházi Tánczosnak???
  Ja, én hazudok. Tudjátok ez a perverzitásom, hogy kitalálok ilyen történeteket, és közlöm egy ilyen 5-ös, 6-osokkal.
  Bameg, ha téged alaptalanul megvádolnak valamivel és bírói döntés születik róla, hogy bünös vagy, akkor az lezárt ügy? Nehogy má ne nyivákoljál! Aki mások sorsával ilyen közönbös, az ugat a legjobban ha őt sérelem éri.”
 • 7. sziszifusz 2008. június 18. 16:54
  „Gondolom a bírói tévedések fényében is nagyon fontos,hogy nehogy má meglássa a saját ügyében keletkezett iratokat.Még megártana az igazságszolgáltatásnak.
  Jelzem - mindez nincs összefüggésben - Tánczos gyilkos vagy nem gyilkos.Én nem tudom.A bíróság elitélte- sokszor - és most nem olvashatja az iratfolyamot.
  Miért?
  Fogalmam sincs.
  Az jogszolgáltatás,hogy azért mert törvény tiltja.
  Szedjünk kordont és ne adjunk jogsegélyt mert nem érdemes rá.”
 • 6. Plakáthalál 2008. június 18. 15:44
  „Így van GOldmun.
  Pityi palkó, nem így van.
  Goldmun: pont ez a dolog lényege, a bíróság nem levéltár.
  Pityi.palkó, ennyi tarka-barka ökörségtől hogy nem fagyott le a géped?”
 • 5. Goldmund 2008. június 18. 08:02
  „Tánczos ügye azért lezárt ügy, mert megszületett a jogerős ítélet.
  Az más kérdés, hogy nem igazán értem a büntetőeljárási törvényt, miért ne lehetne kiadni a papírokat egy lezárt ügyben. Max. nem ingyen, hanem az ő költségére másolnák le.
  Viszont a cikk szerint Tánczos "ki is kérheti az aktát, megnézheti, kijegyzetelgetheti, egyedül másolatot nem készíthet". Tehát nincs lehetetlenné téve, hogy megtalálja, amire alapozni akarja perújítását. Már ha van ilyen.”
 • 4. Pityi Palkó 2008. június 18. 07:40
  „Bocs. Nem elfeledve, hanem lezárva. Tehát helyesen: Tehát ha korlátozzák Tánczos szabadságát, akkor nincs lezártva a jogbitorló, jogtipró büntetése sem...

  A második sorban pedig Bánáti János a Budapesti Ügyvédi kamara elnöke a Zoomnak elmondta, soha nem hallott olyanról, hogy akár gyanusítottnak, akár elítéltnek ne adták volna ki a periratokat.”
 • 3. Pityi Palkó 2008. június 18. 07:28
  „Ez szép! A győzelem Tánczosnál van, hisz ezzel elismerte a bíróság, hogy Tánczos ártatlanul lett becsukva. Bánáti György is megmondta, ő még soha nem találkozott olyan esettel, hogy a vádlott ne kaphatta volna kézhez a peres ügyének iratait. (Jó nem ezekkel a szavakkal, de ez a lényege.) Mindenki megmondta, még a rabtársai is Tánczosnak, hogy csak kérniük kellett, és a bíróság küldte nekik a több dossziényi anyagot. (Ezt magától T. Gábortól tudom.) Különben is nem lezárt ügyről van szó, hanem folyamatban lévőről. Hisz a 13 év csak felfüggesztve van. Tehát ha korlátozzák Tánczos szabadságát, akkor nincs elfeledve a jogbitorló, jogtipró büntetése sem, amit egy aberrált mocskos gyilkos védelmében a Vas megyei és a Legfelsőbb Bíróság szabott ki rá. Összejátszva, megvesztegetve Strasbourgot is. Ugyanis Strasbourg az elutasító végzése előtt 2 héttel felhívta Tánczos ügyvédjét, és kérték: DÖNTSE EL, MENNYI KÁRTÉRÍTÉST KIVÁNNAK KÉRNI, 20- VAGY 30 EZER EURÓT! Erre megtudta ezt a magyar Lomnici és rögtön kiment egyezkedni a str. bíróság elnökével. Ezek után a 3 éves legvégső határidó lejárta előtt 1-2 nappal megjött a VERDIKT: NEM SÉRÜLT TÁNCZOS JOGA!!!!! És punk-tum.
  A mocskos gazemberek! Pfujjjjj!”
 • 2. katona 2008. június 17. 10:55
  „Nem akarlak elkeseríteni, de mindenhol ez megy... Nálunk hősi halott és poszthumusz hadnagy egy olyan ember, aki nem akart meghalni. Egy fél éve lezuhant egy repcsink. Mindkét esetben az emberi tényező a hibás - állapította meg a bizottság. De miért is? Azért mert nincs megfelelő felszerelés és a pilótának nincs meg a minimális repideje a szintentartáshoz?!!
  A bíróságok sohasem voltak "függetlenek" idehaza és a régióban. A rendőrség a népet "tartja karban", míg mi a sz##ros se##ggű politikusok aberrált katonásdi hajlamai miatt szenvedünk.
  Ez egy érdekes kor, és még örülhetünk, hogy nem kell puszta ököllel menni a mindennapi betevőnkért( mint ahogyan jó pár helyen már láttam a világban sajnos)”
 • 1. Cseter János 2008. június 17. 05:53
  „Naná, hogy elutasítják, hisz még kiderűlhetne az, hogy valójában nem is Ő volt a gyilkos!No ez aztán megint a "Jó" hírét keltenék a Magyar igazságszolgáltatásnak! El fér még a talárok alatt a szennyes! Lényeg a mundér és a talár becsületének a látszatának megőrzése nem az igazság kiderítése. Tehát hiába van "Ügyvéd" a tábla és alegfelsőbb bíróság előtt az űgy feltárására akkor is kirúgják az igazát keresőt,nem mcsak akkor ha ügyvéd nélkül is képes a valóságot eléjük térni a páciensük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánképzés: padban a jogosítványért

Régió - Régiónkban évente nagyjából félezer autóvezető vesz részt utánképzésen azért, hogy… Tovább olvasom