Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Táncos milliók a károsultak megsegítésére

Jótékonysági előadást tartott pénteken a Győri Balett. Az est bevételét – közel 2 és fél millió forintot – a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére ajánlották fel a fiatal művészek.

Nem az első alkalom, hogy a Győri Balett társulata a bajbajutottakra gondol. Az árvízkárosultak megsegítésére június 15-én a nemzeti színházzal közösen szerveztek gálaestet, pénteken pedig a Queen együttes zenéjére koreografált darabjukat mutatták be. A telt házas előadás bevételét a vörösiszap-katasztrófát szenvedett települések iskoláinak javára ajánlották fel a művészek.

Az est bevételét Kiss János igazgató adta át Sóháné Csóka Zita kolontári igazgatónak és Toldi Tamás devecseri polgármesternek. Fotó: H. Baranyai Edina
Az est bevételét Kiss János igazgató adta át Sóháné Csóka Zita kolontári igazgatónak és Toldi Tamás devecseri polgármesternek. Fotó: H. Baranyai Edina

Az est végén felolvasták Schmittné Makray Katalinnak, a jótékonysági előadás fővédnökének levelét. A köztársasági elnök felesége hangsúlyozta: a szörnyű tragédia után egyedüli vigaszt az jelent, hogy a magyar nép megmutatta jóságát, segítőkészségét, az összefogás erejét. Számos alkalommal tettek bizonyságot a humánumról és a szolidaritásról, miként tették ezt pénteken a Győri Balett táncosai is.

Mikor lement a függöny, Kiss János balettigazgató a társulat karéjában, a színpadon adta át az est bevételét Sóháné Csóka Zitának, a kolontári iskola igazgatójának, illetve Toldi Tamás devecseri polgármesternek. Kiss János a Kisalföldnek elmondta: ezenkívül még árverésre ajánlották fel azt az emlékérmet, amit a társulat II. János Pál pápától kapott. A bevételt a kolontári Juhász család, Angyalka szülei kapják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Légy tudatos!˝ - Jógaiskola Győrben

Szombaton 16 órától ˝nyílt napot˝ tartottak a Kőrösi Csoma Jóga Egyesületnél. Bárki betekintést… Tovább olvasom