Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Táncos kedvűeket is vár a műjég

Győr - Hokizni hordta fiát a műjégpályára Selyem Enikő, ezért figyelhettek fel a pálya üzemeltetői biztos korcsolyázótudására és kecses mozgására. Rögtön felkérték edzőnek, így nemcsak jégkorongozni, jégtáncolni is tanulhatnak a győri, a környékbeli fiatalok.
A Győrben három éve szerveződött jégtáncoktatás a véletlennek és Selyem Enikőnek köszönhető. Gyermekkorában Marosvásárhelyen ritmikus sportgimnasztikával foglalkozott, az azóta neves énekessé vált Keresztes Ildikóval együtt. Aztán sérülés miatt feladta, viszont ez a művészi mozgással vegyes sportág jó alapokat jelentett a korcsolyázáshoz, amit szintén kiskora óta, ám autodidakta módon tanult. Az úgynevezett jégbiztonságot így korán megszerezte, s vonzódott a művészi sportokhoz. Amikor Szegedre került, a jazztánccal bővítette kedvtelései körét és moderntánc-pedagógusi végzettséget szerzett. Azt az alkalmat sem hagyta ki, amikor jégtáncoktatást fővárosi edzők tartottak. Elkezdett ezzel is intenzíven foglalkozni és olyan sikeresen, hogy még azt is javasolták neki hozzáértők, hogy versenyezzen, de azt nem akart.

Amikor Győrbe költöztek, a fiát hordta hokizni a műjégre és persze a közönségkorcsolyázáskor ő is hódolt hobbijának. Tudásával olyannyira kitűnt a csúszkálók közül, hogy a pálya vezetőségének feltűnt. Felkérték, tartson edzéseket azoknak, akik szeretnének a jégtánc alapjaival megismerkedni. Ennek már három éve és a mozdulatait utánzók, a magyarázatait követők nemcsak egyre ügyesebbek a jégen, a mozgáskultúrájuk, önbizalmuk is sokat fejlődött. Nyáron „szárazedzéseket" tartanak, olyan táncmozdulatokat tanulnak, amelyek segítik azt, hogy a jégen biztosan korcsolyázzanak.

– A győri jégtáncedzés célja elsősorban az, hogy akik nem csak biztosan akarnak körbehaladni a jégen, azok többféle figurát megtanulhassanak. Számukra ez a csoport egészséges elfoglaltságot, hobbit jelent. Bár könnyűnek látszik a jégtánc, aki kipróbálta, tudja, hogy kitartás, sok gyakorlás kell a látványos eredményhez. Azonban mára mintegy húszan rendszeresen járnak az edzésekre, az alaplépéseket többségük már biztosan tudja, ezért az a tervem, hogy formációs koreográfiákat is betanulunk, szinkronkorcsolyázással is foglalkozunk. Később esetleg versenyekre is benevezhetünk – mondta el lapunknak Selyem Enikő és hozzátette: aki ki szeretné próbálni a jégtáncot, bátran benézhet edzéseikre, megnézheti, milyen alaplépéseket tanulnak, milyen is az előre és a hátra koszorú, a forgás, a lengőláb kitartása, a hordócska, a halacska, az élváltások, a lépéssorok. Kedden délután öttől hatig, szombaton és vasárnap délelőtt tíztől tizenegyig tartanak edzést, de érdemes előtte érdeklődni (www.mujegpalyagyor.hu, 96/338-546).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb baleset és bűn a sztrádán

Győr-Moson-Sopron - A megyei autópálya-alosztályt tavaly január 1-jétől irányítja ismét a… Tovább olvasom