Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Táncoló gondozottak az otthonban

Táplánypuszta - Különleges esemény helyszíne volt a közelmúltban a táplánypusztai Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon. Barát Imréné, az intézmény egykori könyvelője jóvoltából egy kis jókedv költözött a házba, s a gondozottak közül többen – a fellépő művészekkel együtt – táncra is perdültek. Az énekesek között láttuk Bangó Máriát, a Kossuth-díjas Bangó Margit lányát, Jónás Szandit, ifj. Járóka Sanyikát, aki hegedűjátékával kápráztatta el a nagyérdeműt.

Makra Ottó igazgató elmondta, az intézmény munkatársai mindent megtesznek az itt élő 350 gondozott szabadidejének hasznos eltöltéséért, így a sportkör és a Szívzörej zenekar is olyan közösség, ahova jó tartozni. Barát Imréné évekkel ezelőtt a balesetéig, s majdani lerokkantosításáig dolgozott itt, s máig szívesen gondol az itt élőkre. Ezért szánta ajándékul a nótadélutánt.


Párja emlékét ma is ápolja

Decemberben kilenc éve lesz, hogy a lélekharang hangja elkísérte Jónás Nándor cimbalmost az égi zenekarba. Azóta évente több alkalommal a magyar és a cigányzene kultuszának ápolására szervez műsort ideát maradt párja, Barátné Irénke és leányai: Szandra és Anikó. A Táplánypusztán szervezett program szinte bizonyosan hetekig téma lesz az otthonban s azon kívül is.

Olvasóink írták

  • 3. jonas_szandy 2009. augusztus 13. 18:00
    „Valóban nagyon szép volt ez az egész. És nagy boldogsággal töltött el az, hogy ezeket a beteg embereket láttam boldognak lenni,örülni,táncolni és énekeleni. Szívmelengető volt.Komlyan .”
  • 2. genyamama 2009. május 22. 14:47
    „Osztom az előttem szóló véleményét.”
  • 1. nyusz 2009. május 22. 12:54
    „Nagyon szép dolog. .Egy kérdésem van.Ide miért nem tesznek fel képeket?Jo hogy avval az idiota szurkoloval feltudtak tenni 1rakás képet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mit szeret Győrben? És mit nem?

Győr - Folytatjuk sorozatunkat, s ahogy korábbi cikkeinkben, úgy most is a következő egyszerű… Tovább olvasom