Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Táncbiennále: ünnep, három helyszínen

Győr – A Győri Balett nincs válságban – jelentette be Kiss János igazgató tegnap a június 19. és 23. között zajló idei táncbiennále programjait ismertetve.
Az idén 30 éves együttes vezetője felidézte 1979-et, amikor a Magyar Táncművészeti Szövetség azt a szakértői véleményt adta, hogy Győrnek mint iparvárosnak nincs szüksége önálló balettegyüttesre, inkább utazó együttest kell alapítani budapesti székhellyel. A szövetség 1998-ban viszont már arról döntött, hogy Győrött rendezi páros években a Magyar Táncművészeti Fesztivált... A megyeszékhely 2006-ban megválasztott új vezetése pedig úgy határozott, hogy a város páratlan években is megüli a tánc ünnepét, biennálék formájában.

Az Audi Hungaria támogatásával három helyszínen: a nemzeti színház nagyszínpadán, az intézmény előtti téren és a Kisfaludy Teremben zajló programok közül Kiss János kiemelte a nyitónapon este 6 órakor kezdődő szabadtéri műsort: ebben a növendékek köszöntik az idén 30 esztendős Győri Balettet.

A nagyközönség ugyanitt 9 órától hódolhat a mozgás örömének az athéni EL.KE.LA.M együttes táncházában, a vasárnapi mexikói táncházat pedig parádés show előzi meg a Gruppo Folklorico Alianza előadásában.

– A biennále számomra elképzelhetetlen anélkül, hogy a színház körül mindenki jól érezze magát – jegyezte meg az igazgató az ingyenes programokról. A nagyszínpadon pénteken a Magyar Fesztivál Balett lép fel, szombaton a tízéves Purim jubileumi előadását tekintheti meg a közönség, vasárnap a Kisalföld hűségkártyás támogatásával az ExperiDance kétszer is eltáncolja a Szeget szeggel koreográfiát, hétfőn a Magyar Állami Népi Együttes a Labirintus című Bartók-trilógiát mutatja be, az utolsó napi nemzetközi gálán pedig a vendéglátók mellett a pécsi és szegedi, valamint német és szlovák együttesek is fellépnek.

– Több művészeti ág összefogásával, kísérőprogramokkal, példamutatóan megvalósított rendezvénysorozat – értékelte zárszavában a hallottakat Ottófi Rudolf alpolgármester. A Városi Művészeti Múzeum ˝hosszú éjszakáján˝ ugyanis (június 20-án, szombaton) 18 programmal – köztük Mándy Ildikó Társulata és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat közös ˝(Lady) Macbeth-ek˝ előadásával – csatlakozik a biennále eseményeihez.

Olvasóink írták

  • 1. pemozsu 2009. június 13. 00:41
    „girzelda miről beszélsz? a táncbiennálénak ehhez semmi köze.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esélyegyenlőségi díj az Inszolnak

Győr - A napokban a mozgáskorlátozottak küldöttközgyűlésén Herczog László szociális és munkaügyi… Tovább olvasom