Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Tanai Guzorán Anna önálló kiállítása

Tanai Guzorán Anna művésztanár az I. Art Tárlat díjazottjaként első alkalommal mutatkozik be önálló kiállítással a győri Városi Művészeti Múzeumban.

A kiállítás megtekinthető: 2011. december 8 – 2012. január 15.
hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

A míves falikárpitokat és színgazdag akvarelleket bemutató tárlat a „Metszet" címet kapta, amely az alkotó által különösen kedvelt technikák, a szövés és a festés sajátosan összefonódó világába invitálja a művészetkedvelő közönséget. A művésznő saját szavai szerint:

Az alkotás folyamatában részt vehetnek „a környezet élő és élettelen lényei, növényei, tárgyai. Bármi, ami elindít egy gondolatot. A természet gyakran inspirál. A közvetlen élményekből, érzéseket, formákat, színhangulatokat gyűjtök. Ezek vázlatok formájában, vagy belső képekben rögzülnek.

A szövés adta lehetőségekkel, színátmenetekkel próbáltam kifejezni gondolataimat, a téma kapcsán kialakult érzéseimet. A festészet szeretete az, ami a részletek színbeli megfogalmazását helyenként a festői hatású kifejezésmód irányába vitte.

Galéria! Fotók: Szük Ödön


Az akvarellel megfestett vázlatok után kiválasztottam a végleges tervet, elkészítettem a méretarányos kartonját. Megfestettem a hozzávaló gyapjúszálakat. A függőleges állású szövőállványomra elkészítettem a felvetést és nekiláttam a szövésnek.

A textil műfaján kívül nagy szeretettel festek. Témáimat egyaránt képezik a természet adott formái, és az azokból absztrahált képek is. Gondolataimat széles színskálán, nagy tónusfokozatokkal próbálom érzékletesebbé tenni.
Alkotómunkámat útkeresésnek érzem."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok mérték a vérnyomást

Elázott sportszerei helyett tud újakat vásárolni a nagyszentjánosi iskola, ugyanis diákjai a… Tovább olvasom